Кухня ресторануПароконвекційна піч (пароконвектомат) здійснила революцію на професійній кухні відразу ж після своєї появи. Перша модель була випущена німецькою компанією Rational в 1976 році і змогла замінити кілька видів обладнання.

На сьогоднішній день пароконвектомат є «серцем» на професійній кухні і зустрічається у всіх закладах, починаючи від шкільної їдальні і закінчуючи відомими ресторанами.

Принцип роботи пароконвектомата.

Шеф і пароконвектоматПароконвектомат об'єднує в собі 3 режими приготування їжі: конвекцію (обдування гарячим повітрям), приготування на пару і комбінований режим. Завдяки можливості вибору вологості і температури з'являється можливість готувати більш складні страви. В цілому з одним тільки пароконвектоматом можна: випікати, смажити, тушкувати, томити, варити на пару, і не тільки. Таким чином, використовуючи пароконвектомат, можна не тільки готувати смачні страви, а й економити місце на кухні.

Складається пароконвектомат з робочої камери, нагрівальних елементів і вентилятора. Пар може утворюватися в робочій камері (інжекторний пароконвектомат) або в окремій камері (бойлерний пароконвектомат). Другий вид значно дорожчий, але дозволяє при цьому готувати на пару навіть при низьких температурах.

Види пароконвектоматів.

Пароконвекційні печі можуть відрізнятися по великій кількості параметрів. Є гастрономічні (підпароконвектомат гастроємності) і пекарські моделі (під деки), які нічим крім розмірів камери не відрізняються. Є також моделі з великим направляючими і під гастроємності і під деки.

Відрізняються пароконвектомати і управлінням, можуть бути моделі з сенсорним і механічним управлінням. У будь-якому випадку є можливість використання програм, які спрощують готування страв. Є пароконвектомати з можливістю додавання до 1000 програм з декількома етапами готування.
Ну і звичайно ж, відрізняються пароконвектомати і за розмірами, бувають від 3 до 20 рівнів.

Купуючи пароконвектомат на свою кухню ви не тільки спрощуєте роботу кухаря, але й заощаджуєте багато місця. За допомогою одного приладу ви значно розширюєте свій асортимент, а готові страви виходять смачніше, ніж при використанні стандартних способів обробки. У нашому каталозі ви знайдете кращі пароконвектомати в Україні.