У зв'язку з воєнним станом актуальну ціну та наявність товарів прохання уточнювати у менеджерів

Укр
UAH
  • EUR
  • USD
Додайте товари для порівняння
Додайте товари до списку бажань
0
Мій кошик

Тарілки

Сортування:
за популярністю спочатку дешевше за назвою

Тарілки для ресторану: обирайте якість

Будь-яку страву потрібно вміти не лише смачно приготувати, але й елегантно подати. Саме для цього призначений столовий посуд для ресторану. Кулінарний витвір на тарілці – немов картина художника в рамі. Як і оправи, тарілки для ресторану можуть бути різними: прості чи розкішні, білі чи кольорові, з візерунками, круглі, квадратні, овальні. Якщо ви зробите правильний вибір, вони справлятимуть позитивне враження на клієнтів та стануть частиною унікальної атмосфери закладу. Проте не забувайте, що в умовах інтенсивного користування важливий не тільки вигляд, а й якість та зносостійкість. Тому посуд для ресторану варто купувати від перевірених виробників.

тарілки для ресторану

Навіщо закладу професійні тарілки?

Умови експлуатації посуду вдома та в ресторані разюче відрізняються. Великий потік відвідувачів призводить до значного навантаження на посуд: часті заміни за день, неодноразове миття у посудомийній машині, а отже, дія активних хімічних засобів та безнастанний контакт зі столовими приборами, які дряпають тарілку.

Однією з вічних проблем сфери громадського харчування є бій посуду. З огляду на це деякі заклади закуповують звичайні побутові сервізи. Однак такий варіант призводить до збитків. Посуд ще частіше б’ється і швидше вкривається подряпинами та тріщинами, а після кількох циклів в посудомийній машині тарілки, чашки та блюдця втрачають кольори та візерунки. Тим часом посуд, призначений для оснащення ресторанів, більш міцний та товстостінний, має потовщені краї, щоб захистити найбільш вразливі місця, а техніка нанесення декору робить його стійким до подряпин та хімічних впливів. Це дозволяє йому виглядати новим упродовж місяців інтенсивного користування та не надколюватися від випадкових зіткнень. Після падіння на підлогу професійна тарілка, звичайно, розіб’ється, але не факт, що після першого.

Якщо у закладі проходять банкети або бізнес-ланчі, якісний посуд для ресторану стає ще важливішою візитівкою. Витончені обідні тарілки, блискучі бокали, відполіровані столові прилади – все це підкреслює статус локації та важливість події. 

Поєднання привабливо сервірованого та декорованого столу, вишуканого інтер’єру й естетично оформлених страв з незабутнім смаком підвищує шанси на те, що гості опублікують свої фото з закладу в соцмережах, чим привернуть увагу нових відвідувачів, і самі згодом повернуться знову.

Атмосферу творять найменші деталі. Отож купити посуд тарілки зокрема потрібно з урахуванням концепції закладу та настрою, яким ви хочете поділитися зі своїми гостями.  Власники етно- та екоресторанів можуть віддати перевагу “сільському” посуду натуральних відтінків, тоді як для тематичних закладів часто обирають яскраві та сміливі вироби. тарілки купитиДля ресторанів азіатської кухні актуальні прямокутні тарілки. Класична біла порцеляна додає нотку розкоші вишуканим закладам харчування. А сімейні кафе, де часто їдять діти, найбільше виграють від міцності ресторанного посуду.

Які матеріали найкращі для ресторанних тарілок?

Багато відмінностей між виробами залежать від матеріалу, тож варто коротко вказати на особливості найпопулярніших варіантів:

  1. Фарфор (порцеляна). Це різновид кераміки, який отримують шляхом змішування у різних пропорціях каоліну, польового шпату, кварцу та особливих різновидів глини й запікання суміші за температури від +1000°С. Часто обпалювання повторюють кілька разів. Готовий фарфор непроникний для води та повітря, але пропускає світло – звідси білі порцелянові тарілки отримують характерний прозорий блиск. Завдяки непористій структурі фарфорові тарілки для ресторану не вбирають запахів, а забруднення з них легко відмиваються. Цей матеріал у принципі один з найбільш стійких до розбивання, а враховуючи те, що ресторанна порцеляна дуже часто товстостінна, вона напрочуд практична. У такому посуді їжа тривалий час залишається гарячою. Фарфору вдається надавати найбільш вигадливих та делікатних форм та забарвлювати в різні кольори, що дає величезний естетичний потенціал. На додачу, порцеляновий посуд можна безпечно використовувати у посудомийці та мікрохвильовій печі, виняток становлять лише вироби, в декорі яких використана позолота, посріблення тощо.

  2. Склокераміка. Матеріал отримують шляхом обробки скла за високої температури. Після цього воно охолоджується і кристалізується, утворюючи керамічну структуру. Міцність, стійкість до високих температур та хімічна стабільність уможливили використання склокераміки не тільки для виготовлення посуду, а й навіть для виробництва поверхонь плит, ізоляційних матеріалів тощо. Гладка поверхня не вимагає глазурування. Склокерамічний посуд переживе значні перепади температур та вплив професійної хімії для посудомийок, безпечний у мікрохвильовці. Склокераміка дешевша, ніж порцеляна, проте поступається їй у теплоємності – страви швидше остигають. Зате розбити її ще важче, ніж фарфор, що робить столовий посуд з неї прекрасним вибором для сімейних закладів та кафе просто неба. Тарілки зі склокераміки переважно непрозорі та можуть мати різноманітний дизайн.

Звичайне скло пасує як матеріал для питного посуду, але рідко для тарілок. У закладах етнічної тематики інколи можна побачити керамічний, глиняний посуд. Його плюс у натуральності та відчутті затишку, а мінус – у меншій порівняно з фарфором міцності та властивості вбирати смаки та запахи. Меламін (різновид міцного пластику) – бюджетний варіант для демократичної місцини, куди приходить їсти багато людей. Меламінові тарілки згодяться, наприклад, для подачі закусок біля басейну, у деяких випадках – для кейтерингу. Вони доступні і легкі, а на вигляд здатні імітувати інші матеріали.

Види тарілок та критерії вибору білі тарілки

Для оснащення закладу знадобляться тарілки різних видів:

  • Тарілка обідня. Універсальна мілка тарілка діаметром 250-320 мм. Використовується для подачі гарнірів та основних страв. Може мати як вигнуті, так і плоскі борти.

  • Тарілки для супу глибокі та мають об’єм 250-500 мл, достатній для порції першої страви.

  • Закусочні тарілки плоскі та мають діаметр 200-300 мм залежно від типу та кількості закусок, які подаються. На них складають м’ясні та сирні нарізки, канапки та ін.

  • Десертні тарілки бувають глибокими та мілкими. У глибоких подають десерти з нарізаних фруктів та ягід, солодкі супи. Мілкі, на яких зручно смакувати шматочок торта чи тістечка, більш затребувані. Оптимальний діаметр для них 200-150 мм.

  • Тарілки для пасти мають характерну форму, яка нагадує широкополий капелюх. Широкі поля дозволяють намотувати спагеті на виделку, не розбризкуючи соус на скатертину, а вузьке заглиблення посередині зберігає тепло страви. При цьому вироби великі (260-320 мм).

  • Тарілки для піци характеризує плоска форма, низькі чи відсутні борти та значний діаметр (від 300 мм).

Тарілка для ресторану повинна бути одночасно міцною, практичною та естетичною – приблизно в такій послідовності.

Заклад бажано оснащувати комплектом столового посуду з однієї серії. Тільки зовсім у крайньому разі, якщо у лінійці, котра найбільше сподобалась, бракує окремих предметів, без яких вам не обійтися (але виробник цього не знав), або ви поповнюєте запаси і довідалися, що їх зняли з виробництва (що теж від вас не залежить), їх можна замінити аналогами з іншої подібної за дизайном серії. У всякому разі, вони мають гармонійно виглядати на тлі загального декору та аксесуарів.

Буде правильно, якщо тарілки не затьмарюватимуть страву, а обрамлятимуть та відтінятимуть її. Якщо ви вагаєтеся, що обрати для свого закладу, завжди є білі тарілки – незмінна класика, яка пасує буквально до всього.

Виробники професійного столового посуду випускають як дешевшу продукцію економ класу, так і вироби середньої та преміальної категорії. Ніхто не знає ваш бюджет краще за вас, отож розраховуйте свої можливості.

Будьмо відверті: рано чи пізно тарілки розіб’ються. Тому на старті закуповувати їх слід із запасом. Потрібну кількість розрахувати нескладно: повне завантаження залу радять помножити на 1,5. Це дозволить також завжди мати достатню кількість чистих тарілок для заміни.

В інтернет-магазині Євромаркет ви можете тарілки купити в Україні за вигідними цінами. Проводиться доставка у Київ, Львів, Трускавець, Харків, Одесу, Івано-Франківськ, Яремче, Хмельницький, Кривий Ріг, Луцьк, Дніпро, Тернопіль, Кропивницький, Полтаву, Чернівці, Житомир, Черкаси, Умань, Вінницю, Жмеринку, Рівне, Чернігів та будь-які інші населені пункти країни транспортними компаніями “Нова пошта”, “Delivery” або “Автолюкс”.

Вгору
,