У зв'язку з воєнним станом актуальну ціну та наявність товарів прохання уточнювати у менеджерів

Укр
UAH
  • EUR
  • USD
Додайте товари для порівняння
Додайте товари до списку бажань
0
Мій кошик

Сервірувальні візки

Сортування:
за популярністю спочатку дешевше за назвою

Сервірувальні візки для ресторанів та готелів

Якщо потрібно доставити страви з кухні у готельний номер або накрити столи для банкету в ресторані, чи не найзручнішим рішенням стане візок сервірувальний. Для збереження страв підігрітими чи, навпаки, охолодженими, можна використати тепловий або холодильний банкетний візок. Для завантаження дек та гастроємностей у розстійні, пекарські і холодильні шафи та пароконвектомати з великою кількістю рівнів застосовують також візки-шпильки. Розгляньмо ці нескладні пристосування, які ставлять кухню “на колеса”.

візок сервірувальнийДоставити цілим та неушкодженим: минуле та сьогодення сервірувальних візків

Колесо – видатний винахід, і якщо йому могло знайтися застосування у якійсь сфері, будьте певні, що воно знайшлося. Попри те, що найпростіший спосіб доставити їжу на коротку дистанцію – принести ємності зі стравами та напоями в руках або подати на таці, таким чином транспортувати надто багато продукції одночасно не вдасться. По-перше, в офіціантів лише по дві руки, по-друге, навантажена таця має бути підйомною як за розміром, так і за вагою. Звісно, виняткова спритність деяких офіціантів може змусити повірити, що рук у них більше, ніж у звичайних людей, проте віртуозами стають не всі. І у багатьох ситуаціях навіть віртуозу буде складно впоратися самотужки.

Цікаво, що прототип сервірувального візка можна було побачити серед домашнього начиння у багатих будинках ще у вікторіанській Англії. Його називали “чайним візком”, оскільки на ньому підвозили чай, печиво та сендвічі для традиційного англійського чаювання. Основна зручність його полягала у можливості їсти та пити без необхідності переривати розмову та змінювати локацію. Таке призначення візки сервірувальні зберігають часом досі, якщо використовуються, наприклад, в готелі для подачі страв у номер. 

З одного боку, конструкція такого предмета нейтрального обладнання елементарна: візок на колесах з кількома полицями. З іншого боку, він згодиться для багатьох цілей:

  • Сервірування столів, прискорення підготовки залу до банкету
  • Подача напоїв та страв без сервірування столу
  • Приготування страв безпосередньо у залі
  • Транспортування білизни та рушників у готелях
  • Подача великих, об’ємних, важких, гарячих кулінарних витворів
  • Переміщення значних обсягів сировини на кухні

Дуже часто обслуговування з пересувним візком передбачає попереднє порціювання їжі на очах у відвідувачів з подальшою подачею страви на стіл. Грамотна презентація наїдків таким чином справить позитивне враження на гостей, допоможе вибудувати їхню лояльність та сприятиме покращенню репутації закладу. Існують також візки для ресторанів, спеціально призначені для збору брудного посуду, що зручно, аби чисте не перемішувалося з тим, що належить помити.

візки для ресторанівВ умовах закладу харчування основний плюс сервірувального візка – можливість перенести значно більше, ніж в руках або на таці, включаючи габаритні та важкі вироби. Проте час не стоїть на місці, і технології змінили навіть настільки просту конструкцію, надавши їй нових можливостей.

Холодильні та теплові візки

Наприкінці 1940-х – на початку 1950-х років підприємливий американець Льюїс Солтон впровадив у вжиток візок сервірувальний під назвою HoTable. Він використовував скляну нагрівальну панель, яка контролювалася термостатом. Пристрій дозволяв стравам залишатися гарячими впродовж усієї трапези. У часи, коли в рекламі ще була дієвою апеляція до бажання дружини нагодувати чоловіка смачною вечерею і до того, як ідеал жінки-домогосподарки перестав домінувати в американському публічному дискурсі, такі візки були напрочуд ходовим товаром.

Дещо в іншому вигляді теплові, а також холодильні візки знайшли застосування у галузі громадського харчування. Тут вони отримали основу з нержавіючої сталі, колеса з гальмами та герметичний каркас з термоізоляцією, яка забезпечила підтримання температурного режиму. Всередині встановлюються нагрівачі чи холодильні агрегати. Теплові візки для ресторанів дають змогу встановити температуру +30°C...+90°C для гарячих страв, холодильні – 0...+5°C для холодних страв та закусок. Деякі моделі є комбінованими: одна половина візка підігріває їжу, друга охолоджує, при цьому конструкція розроблена так, що теплообмін між зонами не відбувається. Для рівномірного розподілу температури гаряче або холодне повітря по камері розганяє вентилятор.

Подібні апарати розраховані на розміщення 6-20 рівнів гастроємностей GN 1/1 або GN 2/1. У банкетних термовізках страви, готові до подачі, можуть зберігатися і транспортуватися, незмінно перебуваючи за ідеальної температури. Завдяки цьому:

  • Зберігається первісний смак страв
  • Спрощується обслуговування банкетів і фуршетів
  • Можна доставляти страви гарячими або охолодженими з кухні на лінію роздачі та пропонувати їх гостям протягом більш тривалого часу

Додаткові функції, такі як сенсорний дисплей або дверцята, що автоматично зачиняються, забезпечують просту та зручну роботу з візком. Крім того, теплові та холодильні візки для кафе та ресторанів легко чистяться. Це дозволяє дотримуватись норм гігієни, які особливо важливі в секторі громадського харчування.

Візки-шпильки для пекарень та кухонь

візки для кафеЩе один тип візків, який використовується у громадському харчуванні й навіть на харчових виробництвах, і який неможливо оминути увагою – це візки-шпильки. Можна сказати, що зовнішні панелі та електроніка термовізків – не більше, ніж надбудова над звичайною шпилькою.

Візок-шпилька складається з двох (або більше) паралельних дуг. Кожен бік має напрямні, у які встановлюються деки, таці або гастроємності відповідного розміру. Тому, обираючи шпильку, важливо взяти до уваги кількість рівнів, відстань між ними та розмір напрямних. Дуги встановлені на каркасі з коліщатками, завдяки чому візок може вільно маневрувати. Колеса вкриті гумою для амортизації та шумоізоляції та обладнані стопорами для стійкого встановлення.

Візки-шпильки з нержавіючої сталі використовуються для:

  • Завантаження гастроємностей та дек у пароконвектомати, розстійні та пекарські шафи тощо
  • Перевезення та зберігання ємностей з готовою продукцією або без неї
  • Збору використаного посуду
  • Сушіння овочів, фруктів та зелені на заготівельних базах.

Деякі шпильки виготовляють, наприклад, під конкретні моделі печей, але переважно таке обладнання універсальне. Воно порівняно дешеве, витримує високе навантаження та полегшує ручну працю, коли доводиться мати справу зі значними обсягами продукції. У каталозі нашого інтернет-магазину представлені зварні (нерозбірні) шпильки, які відзначаються міцністю та витривалістю конструкції.

Інтернет-магазин Євромаркет пропонує купити сервісний візок для кафе, ресторану чи готелю, термовізок або візок-шпильку за вигідною ціною з доставкою у Львів, Харків, Київ, Рівне, Тернопіль, Кривий Ріг, Вінницю, Івано-Франківськ, Черкаси, Хмельницький, Чернівці, Кропивницький, Чернігів, Запоріжжя, Житомир, Луцьк, Одесу, Дніпро, Полтаву та інші міста України службами “Нова пошта”, “Делівері” чи “Автолюкс”. Наші менеджери на зв’язку та з готовністю нададуть відповідь на будь-які запитання, пов’язані з вибором професійного обладнання.

Вгору
,