У зв'язку з воєнним станом актуальну ціну та наявність товарів прохання уточнювати у менеджерів

Укр
UAH
  • EUR
  • USD
Додайте товари для порівняння
Додайте товари до списку бажань
0
Мій кошик

Обладнання для шаурми

Сортування:
за популярністю спочатку дешевше за назвою

Обладнання для шаурми — початок вигідного бізнесу

Обладнання для шаурмиВулична їжа має попит усюди. Часто трапляється, що проста і ситна страва, винайдена в одній точці світу, завойовує популярність у найбільш віддалених його куточках. Шаурму почали готувати в Османській імперії, а нині її можна спробувати чи не в кожному містечку України. Зараз купити обладнання для шаурми — це чудова можливість дати старт власній справі. З порівняно невеликими інвестиціями воно швидко окупиться.

Коротка історія страви

На Близькому Сході шаурму знали та любили ще тисячу років тому. Спочатку вона являла собою просто м'ясо, загорнуте у тонкий лаваш. Цілком ймовірно, що страву винайшли кочівники. Вона швидко готується, її легко брати та їсти руками, вона доволі калорійна, при цьому всі інгредієнти доступні. Ідеальний варіант, щоб підживитися на ходу. З часом у рецепт почали додавати нові складники, що різнилися в залежності від місцевості, і він отримав кілька регіональних варіантів і назв — шаварма арабською, донер-кебаб турецькою.

Європейський дебют шаурми відбувся в 1970-х у зв'язку з масовим припливом до Німеччини турецьких іммігрантів. Відомі імена заробітчан, які першими познайомили європейців із шаурмою, або донер-кебабом — Кадир Нурман і Мехмет Айгун.

Вони, скоріш за все, вже використовували спеціальні вертикальні грилі для шаурми, винайдені у XIX столітті. До цього м'ясо смажили на горизонтальних шампурах, як шашлик. Сучасне професійне обладнання для шаурми характеризується саме вертикальними шампурами та безконтактним обсмажуванням м'яса.

Слід зауважити, що заклад із шаурмою — не обов'язково кіоск, для ресторану тієї самої турецької чи арабської кухні ця страва теж буде цілком доречною.

Види грилів для шаурми

Шаурма-грилі поділяються на дві великі групи за типом підключення:

  • Електричні. Бувають як з підключенням 220 (230) В, так і 380 (400) В. Грилям з 3-4 і більше нагрівальними елементами зазвичай потрібні 3 фази. Деякі моделі можуть працювати і на одній фазі, і на трьох. Середня потужність електричного гриля із 3 нагрівальними елементами — 4-5,5 кВт. Потужність кожного ТЕНа зазвичай регулюється окремо, що дозволяє оптимізувати споживання енергії.
  • Газові. Працюють на природному або балонному газі. Більшість моделей можна підключити на вибір і до магістрального газопроводу, і до балона. Для пересувних торгових точок балонний газ є найзручнішою опцією.
     

Кількість нагрівальних елементів — також ключова характеристика. Від неї прямо залежить місткість апарату, а отже, і те, скільки клієнтів ви зможете обслужити за одиницю часу. Перед тим, як купити обладнання для шаурми, важливо принаймні приблизно розрахувати завантаженість точки. Мінімальний апарат з 1 нагрівальним елементом витримує до 5 кг м'яса за зміну. Щоб обслужити 10 клієнтів за годину, знадобиться гриль на 20 кг м'яса, а впоратися з дуже інтенсивним потоком покупців допоможе агрегат на 30-40 кг. Таку продуктивність в середньому мають моделі з трьома нагрівальними елементами. Якщо у гриля 4 ТЕНи або пальники, він засмажить 50-60 кг м'яса.

Шампур обертається вручну або приводиться у рух електричним приводом. Останній варіант кращий для сучасного обладнання для шаурми і не підійде лише у тому випадку, коли підключення до електрики на точці відсутнє як таке. Якщо привід ручний, працівник змушений сам крутити шампур, в ідеалі — ні на що не відволікаючись, але в реальності йому потрібно ще й продавати шаурму.

Грилі з електроприводом бувають із верхнім або нижнім розташуванням мотора, а швидкість їх обертання регулюється.

Допоміжне обладнання

Окрім гриля для шаурми, у шаурмовій доцільно встановити контактний гриль. Це устаткування потрібне для запікання готової страви, і з ним можна розширити асортимент спорідненими закусками, такими як бутерброди, паніні, багети. Також для розігріву можна скористатись мікрохвильовою піччю. Для зберігання інгредієнтів знадобиться холодильник. Обробні дошки, ножі, посуд — обов'язковий інвентар для готування, так само як робоча поверхня. Для швидкого нарізання значних об'ємів м'яса доцільно купити ніж для шаурми електричний, проте у невеликій точці можна обійтися звичайним довгим ручним ножем для кебабу. Щоб контролювати витрату інгредієнтів на кожну порцію, бажано мати ваги. Для очищення повітря буде потрібна витяжка. Ще одне поширене доповнення шаурмової — фритюрниця, яка дозволить готувати шаурму з картоплею фрі, саму картоплю фрі та інші снеки у фритюрі, а це теж можливість для розвитку.

Того, хто хоче придбати обладнання для шаурми ціна такого задоволення точно хвилюватиме. Якісні грилі, які смажать соковите м'ясо, ніде не пересушуючи його і не лишаючи недосмаженим, варті того, щоб на них витратитися. Але якщо постає вибір, купити для початку дешевий гриль на електриці чи на газі, краще зупинитися на газовому. Рідка сітка ТЕНів бюджетного електричного апарату матиме наслідком нерівномірне просмажування. Втім, у асортименті нашого інтернет-магазину ви знайдете винятково якісні грилі для шаурми та донер-кебаба.

У магазині “Євромаркет” можна замовити обладнання для шаурми з доставкою у Київ, Харків, Львів, Тернопіль, Чернівці, Івано-Франківськ, Чернігів та інші міста України. У нашому каталозі представлений широкий вибір обладнання для закладів громадського харчування, а також устаткування для магазинів та пралень. Якщо ж ви саме плануєте відкрити свій заклад, наші спеціалісти спроєктують його для вас.

Вгору
,