У зв'язку з воєнним станом актуальну ціну та наявність товарів прохання уточнювати у менеджерів

Укр
UAH
  • EUR
  • USD
Додайте товари для порівняння
Додайте товари до списку бажань
0
Мій кошик

Бульйонниці

Сортування:
за популярністю спочатку дешевше за назвою

Бульйонниці для ресторанів та готелів 

Бульйонниця – елемент сервірування столу, без якого складно уявити елегантну подачу перших страв у закладах HoReCa. Вона неодмінно присутня на банкетному столі, та й у повсякденному сервіруванні. У цьому традиційному посуді подають не лише бульйони, а й взагалі супи, тому купити бульйонниці буде доцільно незалежно від спрямування закладу. Бульйонні чашки з білого фарфору додадуть подачі аристократичної вишуканості, а посуд натуральних відтінків, керамічний чи порцеляновий під кераміку, матиме наліт сільської простоти та бездоганно підійде для борщу.

бульйонниці для ресторану

Супниці та бульйонниці: у чому різниця

Супниці призначені для подачі великих об’ємів перших страв з подальшим розливанням на окремі порції безпосередньо за столом. Це широкі та глибокі посудини, а їхній об’єм складає близько 3 літрів. Вони майже завжди мають ручки та кришки, іноді також ніжки. У кришці часто є отвір, щоб супницю можна було переносити разом з ополоником.

Цікавий факт: супники увійшли у вжиток у Франції XVII—XVIII століття. Їх пишно прикрашали, а наявність такого посуду свідчила про багатство власників.

Для індивідуальної подачі перших страв використовують бульйонниці обсягом 300-500 мл. Вони нагадують широкі чашки з вушками, хоча інколи ручки зменшені до ледь помітних виступів з боків. Суп з бульйонних кружок можна пити, як зі звичайних чашок, хоча з бульйонниць із двома вушками страву прийнято їсти ложкою, і тільки рештки бульйону або супу, які залишилися на дні, допивають. Такого роду індивідуальний посуд пропонують здебільшого без кришки, хоча можна також купити бульйонниці з кришкою, у яких страву вдасться принести максимально гарячою. У деяких закладах під чашки для бульйону ставлять блюдця, в інших обходяться без них.

Інколи, щоб розрізнити між спільним та індивідуальним посудом, говорять про столові та порційні супники. Різний посуд для супів і бульйонів об’єднує те, що він має товсті стінки та дно, які допомагають зберігати тепло та одночасно оберігають від опіків тих, хто бере посудини до рук.

Який посуд для перших страв вибрати для ресторану?

Сучасні тенденції у сервіруванні столу тяжіють до простоти, практичності та природності. Це пов’язано, з одного боку, з необхідністю знизити собівартість страв (а заодне витрати фінансів і нервів, коли посуд б’ється), а з іншого – з демократизацією та меншою формалізацією суспільних відносин. Химерні та претензійні супники, подібні на посуд французьких аристократів, по-перше, мало кому по кишені, а по-друге, згодяться хіба що для колекції, адже розбити їх шкода, доглядати за порцеляновими “скульптурами” і “картинами” складно, і в цілому їхня естетичність межує з непрактичністю. Баланс же схиляється до все більшого мінімалізму форм.

Ключові характеристики хорошого посуду для гарячих страв не потрібно довго перелічувати:

  • Міцність

  • Термостійкість

  • Тривале утримання тепла

Товстостінні фарфорові бульйонниці та супники – ресторанна класика. Тривалий час у фаворі залишається посуд з білої порцеляни, і бульйонні чашки не виняток. Треба сказати, що не в кожній колекції столового посуду вони присутні. Але переважно їхній дизайн настільки універсальний, що підбір гармонійного поєднання не становитиме проблеми. борщ у супниці

Посуд для перших страв з фарфору не тільки вишукано виглядає, але й рідше розбивається. Порцелянові бульйонниці мають товсті стінки, завдяки яким страва довше залишається гарячою. Технологія виготовлення матеріалу, який запікається за температур понад +1000°C, прозоро натякає, що якщо налити у такий посуд окріп, з ним нічого не станеться.

Вибір не обмежується білими фарфоровими бульйонними чашками, хоча вони представлені найширше. Бульйонниця, купити яку вирішують для ресторану чи кафе, часто має дизайн у натуральних землистих відтінках. Порцелянові вироби, що імітують народну кераміку, будуть доречні у закладах, які роблять ставку на етнічний чи сільський колорит. У них можна стильно сервірувати борщ, зберігши дух старовинної самобутності та отримавши масу практичних переваг.

На відміну від традиційних глиняних горщиків, вони набагато стійкіші до ударів, не дають тріщин, якщо налити в них киплячу рідину, не вбирають запахів та смаків страв і до блиску відмиваються від усіх забруднень у посудомийній машині. Проте слід визнати, що з керамікою ручної роботи можна досягти більш переконливої, теплої на дотик атмосфери автентики, тому вона також не втрачає актуальності.

Виконання бульйонниць може бути різним: високі чи більш широкі та низькі, з ручками-вушками, без ручок, з невеликим виступом на каймі, з кришками та без, круглі, квадратні та з нестандартними обрисами. Вибір обсягу бульйонної чашки залежить від об’єму порцій; а можливо, ви спочатку подаєте перше до столу у загальному посуді? При виборі бульйонниці ціна відіграє не останню роль. Виробники випускають професійний посуд різних цінових категорій, тому більш ніж реально підібрати недорогі, але при цьому стильні та якісні варіанти.

Чи обов’язково в ресторані мають бути бульйонні чашки? бограчниця

Заклади часто експериментують з ефектною подачею страв, намагаючись здивувати гостей. Так, деякі супи подають у хлібі. Після того, як з’їж суп, можна з’їсти також і “горщик” – і клієнт буде ситіший, і мити брудний посуд за ним не доведеться. Родзинкою закарпатських закладів є бограч, який приносять у маленьких металевих казанках – бограчницях. Під ними неодмінно горить свічка, щоб страва не охолола – така собі зменшена версія казанів, у яких цю страву готують на вогнищі.

Поширеною є подача крем-супа в тарілці для пасти. Та й звичайні глибокі тарілки, в яких сервірують перше, можуть виглядати настільки по-різному, що страви заграють неочікуваними гранями.

Однак бульйонниці створені саме для того, щоб розкривати смак перших страв та зберігати їх тепло. Вони незамінні, якщо у закладі проводяться банкети. Нарешті, з них просто зручно їсти суп.

Бульйонниці купити дешево ви можете в інтернет-магазині товарів для ресторанів “Євромаркет”. Доставка проводиться в будь-які міста України. Також вибрати та придбати товар можна безпосередньо у наших магазинах в Ужгороді та Мукачеві.

Ціни на бульйонниці та супниці

Найменування товару

Ціна

Бульйонниця Lubiana Merkury 320 мл

129 грн

Бульйонниця G.Benedikt Praha 390 мл

130 грн

Бульйонниця FoREST Aspen 360 мл

133 грн

Чашка бульйонна Lubiana Kaszub/Hel 320 мл

142 грн

Бульйонниця 460 мл G.Benedikt Country Range

148 грн

Супниця з кришкою Lubiana Kaszub/Hel 3 л

1428 грн

Вгору
,