У зв'язку з воєнним станом актуальну ціну та наявність товарів прохання уточнювати у менеджерів

Укр
UAH
  • EUR
  • USD
Додайте товари для порівняння
Додайте товари до списку бажань
0
Мій кошик

Столові прибори, посуд та аксесуари


Професійні столові прибори та посуд

 

ресторан, стіл, посуд, сервіровка

Бездоганно засервірований стіл та красивий, високоякісний професійний посуд і столові прибори — частина іміджу кожного закладу, чи це вишуканий ресторан, чи фешенебельний готель, чи затишне сімейне кафе. Сервірування столу — особливий ритуал, у якому необхідно чітко дотримуватись вироблених століттями правил етикету. І якщо гості можуть не знати всіх тонкощів цього процесу, то на чистоту та елегантний дизайн посуду і вдало підібраний декор столу відвідувач зверне увагу набагато раніше, ніж скуштує ваші страви на смак. Тому підбирати професійний посуд для закладу слід особливо ретельно.

Матеріали для професійних столових приборів та посуду

Найчастіше власники обирають купити посуд для закладу з випробуваних століттями, знайомих матеріалів:

  • Фарфор

  • Скло

  • Кераміка

  • Фаянс

При цьому якість матеріалу є показником рівня закладу. Ресторанний посуд виготовляють за особливими технологіями, що робить його придатним до інтенсивної щоденної експлуатації. Його відрізняє міцність, зносостійкість, потовщені борти для уникнення сколів і здатність зберігати початковий колір та блиск впродовж тривалого часу.

Фарфор і скло при цьому найкраще пристосовані до високих навантажень у закладах громадського харчування. Перевагою професійного керамічного посуду є розмаїття нестандартних дизайнів, однак він має властивість вбирати жир та більш вимогливий до умов експлуатації та догляду.

До найпопулярніших матеріалів для професійних столових приборів належать:

  • Нержавіюча сталь

  • Срібло

  • Мельхіор

  • Пластик

  • Дерево

столові прибори, виделки, ніж, ложка, конверт

Столові прибори з нержавіючої сталі завжди вдалий вибір, адже цей матеріал не вступає в хімічні реакції і не залишає зайвих присмаків у роті. З нержавійки виготовляють нейтральне обладнання і частини електромеханічного обладнання, які контактують з їжею. Вона абсолютно безпечна при контакті з харчовими продуктами. Дерев'яні прибори не можуть похвалитися такою нейтральністю і витривалістю, але їх успішно використовують для створення тематичного декору — наприклад, в стилі етно. Прибори з руків'ями з дерева і наконечниками з нержавійки також виглядають атмосферно. А ось столове срібло чи навіть золото, безумовно — найбільш елітний варіант.

Дизайн плюс практичність

Відповідь на питання, який професійний посуд купити, чи не в першу чергу визначається його функціональним призначенням. Різні види страв і навіть окремі страви вимагають специфічного посуду та приборів. Бокали для вина, коньяку, ігристого чи коктейлю, чашки для еспресо, капучино, чаю, блюда для подачі, тарілки різної глибини і діаметру, а також різноманітні столові прибори — десертні, чайні, кавові, столові ложки, виделки столові, закусочні, для риби, для устриць — все це варто вибирати, орієнтуючись на меню, а також кількість посадкових місць.

Золоте правило — посуд слід закуповувати з запасом, з тієї очевидної причини, що він б'ється (окрім хіба що посуду і столових приборів з нержавійки, але останні легко губляться). До того ж, запас дозволить не залежати від швидкості миття посуду і дасть змогу без проблем організувати велелюдний банкет. Наборів повинно бути в два-три рази більше, ніж посадкових місць. Так, закладам зі шведським столом знадобляться як мінімум три набори: один використовується, другий стоїть на лінії роздачі, третій — у мийці.

Немалу роль відіграє і вигляд посуду. Кажуть, що посудина є оправою для страви, так само, як рама — для картини. І кулінарним шедеврам необхідне відповідне обрамлення.

Класичним варіантом є професійний посуд з фарфору білого кольору. Він — це чисте тло, яке не відволікає гостя від кольорів страви, а плавність ліній та блиск глазурі підкреслюють статус закладу. Високоякісний фарфор пропускає світло.

стіл, посуд, білий фарфор

Разом з тим, кольоровий посуд допомагає створити настрій, відповідний до тематики закладу. Наприклад, коричневі та бежеві відтінки можуть бути доречні у кав'ярні, особливо якщо ці самі кольори домінують в інтер'єрі. А якщо він яскравий і сонячний, посуд має бути відповідний. Гарно сприймається посуд з малюнками чи рельєфом, але такими, які не дисонують зі стравами.

Столові прибори мають бути витримані в одному стилі з посудом. Важливо, щоб вони добре “лежали” в руці, не були ні заважкими, ні занадто легкими. Оптимальна вага зручних приборів — 50-90 грамів. Вдало доповнюють декор конверти для столових приборів.

Не треба боятися експериментів — гості потім самі викладатимуть в мережі світлини з оригінальним столовим посудом чи приборами, побаченими у закладі.

На що звернути увагу при виборі професійного столового посуду та приборів?

Посуд для закладів громадського харчування повивен відповідати певним загальним критеріям:

  • Міцність, зносостійкість, стійкість до подряпин, тріщин та сколів

  • Рівна та якісна глазур, правильна геометрія

  • Тривале збереження оригінального кольору та блиску

  • Безпека при контакті з харчовими продуктами, підтверджена відповідними сертифікатами

  • Стійкість до миття в посудомийній машині та використання в мікрохвильовій печі

кафе, чашка, капучино, коричневий

Іншими словами, якщо купити професійний посуд належної якості, він витримуватиме часте застосування та машинне миття без особливої шкоди для зовнішнього вигляду. Те саме стосується професійних столових приборів.

У нашому магазині ви можете прибати професійні столові прибори та посуд перевірених європейських і світових брендів, які пропонуюють оптимальне співвідношення ціна / якість.

Ми проводимо доставку по всій Україні. Також є можливість купити професійний столовий посуд та прибори під замовлення. Зателефонувавши нашим менеджерам, ви зможете отримати вичерпну консультацію щодо вибору посуду, який гармонійно поєднуватиметься з інтер'єром та слугуватиме гідною оправою для кулінарних витворів вашого закладу.

Вгору