Кількість
|
Вартість
|
||
|
Професійні мікрохвильові печі для кафе та фаст-фуду
Мікрохвильовка незамінна як інструмент швидкого розігрівання продуктів. З цієї причини абсолютно необхідно купити професійну мікрохвильову піч для закладу фаст-фуду. Також комерційні НВЧ-печі часто встановлюють у кулінарних відділах супермаркетів. Вони мають чимало корисних функцій та значно витриваліші, ніж побутові моделі.
Промислові та домашні мікрохвильовки: спільне і відмінне
Комерційні мікрохвильові печі призначені для швидкого розігріву та приготування великої кількості їжі. За об’ємом вони набагато більші за стандартні побутові моделі. Значний внутрішній простір дозволяє вмістити великогабаритний посуд.
Професійні мікрохвильові печі можна використовувати, щоб розморозити заморожені продукти, розігріти попередньо приготовлені страви та напівфабрикати і розтопити шоколад.
Моделі мають широкий вибір опцій. Серед них:
- Мікрохвильові печі з грилем – оснащені додатковим нагрівальним елементом, який дозволяє значно розширити функціонал обладнання та готувати страви з хрусткою смаженою скоринкою (м'ясо, рибу, гарячі канапки та багато іншого). Гриль завдяки додатковому нагріванню сприяє прискоренню приготування. Прекрасна опція для закладу швидкої їжі або для їдальні.
- Піддон для розігріву та варіння на пару дає змогу використовувати НВЧ-піч як пароварку.
- Мікрохвильові печі з конвекцією є синтезом мікрохвильовки та конвекційної печі. Вони обладнані не лише вентилятором, а й ще одним нагрівальним елементом. Теплові потоки розподіляються по всьому об’єму робочої камери, що сприяє рівномірному прогріванню продуктів з усіх боків.
- Функція одночасного приготування кількох продуктів.
- Функція енергозбереження.
- Програмування кількаетапних рецептів, що дозволяє створювати власні унікальні послідовності термообробки продуктів.
Принцип роботи професійної мікрохвильової печі такий самий, як і в побутової. Він базується на перетворенні електроенергії в електромагнітне випромінювання надвисокої частоти, яке приводить в рух молекули води, що знаходяться в їжі. Постійно змінюючи напрямок, дипольні молекули води виробляють тепло, що дозволяє швидко нагріти продукти. Пристрій, який генерує електромагнітні хвилі, називається магнетроном. У професійних НВЧ-печей потужність магнетрона вища, ніж у побутових, а деякі моделі можуть мати додатковий магнетрон, який збільшує концентрацію хвиль та дозволяє подавати їх з різних сторін.
Комерційні мікрохвильовки розраховані на інтенсивну роботу. Одна справа – 2-3 рази на день нагріти чи розморозити щось у домашньому агрегаті, і зовсім інша – постійно гріти багети, хот-доги і піцу в кіоску зі щільним потоком клієнтів. Саме тому ми рекомендуємо купити професійну мікрохвильову піч: в умовах бізнесу побутова може не відповідати критеріям потужності, і однозначно не спроможеться тривалий час витримувати безперебійну роботу впродовж усього дня.
Професійні мікрохвильовки виготовляють з якісних та довговічних матеріалів, стійких до корозії, високих температур та інших негативних факторів впливу.
Варто зазначити, що для бюджету менш затратною буде професійна мікрохвильова піч ціна якої зазвичай нижча, ніж іншого професійного устаткування (конвекційної печі, пароконвектомата). А з розігрівом та розморожуванням продуктів вона впорається у кілька разів швидше, ніж альтернативне обладнання.
На що звернути увагу при виборі мікрохвильової печі?
Коли мова йде про професійні мікрохвильові печі, потужність є ключовою характеристикою. Від неї залежить, наскільки швидко можна буде приготувати або розігріти їжу. Як відомо, клієнти не люблять чекати. Для швидкого розігрівання великої кількості їжі підходять прилади потужністю від 1 кВт. Зручною є можливість встановлення потужності залежно від типу їжі, яку ви готуєте або розігріваєте. Ця функція стане у пригоді, якщо ви хочете переконатися, що такі делікатні продукти, як риба, не перегріються. Налаштування можуть виставлятися вручну або бути запрограмованими.
Безумовно, розмір мікрохвильової печі має значення – як зовнішній, так і внутрішній. Найкращий спосіб визначити, який розмір камери вам підходить – це врахувати, який обсяг їжі ви подаєте та який посуд використовуєте. Середніми вважаються моделі з об’ємом камери 20-25 л, великими – понад 30 л.
Вирішуючи, якою має бути промислова мікрохвильова піч купити котру буде найвигідніше для вашого бізнесу, слід взяти до уваги кілька факторів:
- Енергоефективність: шукайте модель з меншим енергоспоживанням. Це дозволить заощадити на рахунках за електроенергію в довготерміновій перспективі. Важливо пам’ятати, що більші мікрохвильові печі можуть бути більш енергоефективними, оскільки їм не доведеться працювати так важко, як меншим моделям, розігріваючи велику кількість їжі.
- Технічне обслуговування та гарантія: переконайтеся, що гарантія покриває витрати на запчастини та ремонтні роботи, і що можна буде зв’язатися з кваліфікованими техніками, які спеціалізуються на ремонті професійних мікрохвильових печей.
- Витрати на монтаж: встановлення нового промислового приладу, особливо у невеликому закладі стріт-фуду, може бути дорогим через додаткові вимоги до проводки.
Серед інших важливих характеристик печі потрібно виділити такі:
- Конструкція антени. У професійних мікрохвильовках нагрівання частіше реалізується за рахунок обертання антени (випромінювача електромагнітних хвиль), а не тарілки, як у побутових. Це сприяє рівномірному прогріванню всіх частин продукту.
- Матеріал камери. Найдешевший варіант внутрішньої обшивки камери – емальована сталь, однак високі температури та волога швидше її пошкоджують. Оптимальною з точки зору гігієни та міцності є нержавіюча сталь. Керамічне покриття теж довговічне, проте коштовне.
- Управління. Мікрохвильові печі з електронним управлінням мають сучасний дизайн, але від частого використання кнопки можуть виходити з ладу. Моделі з механічним управлінням з таймером, який має вигляд обертової ручки, на практиці довели свою зносостійкість.
Надійну техніку випускають європейські бренди Hendi та Scan. Моделі з відмінним поєднанням ціни та якості можна знайти у китайської компанії Airhot.
Як безпечно користуватися мікрохвильовою піччю?
Більшість кухарів цілком обґрунтовано поділяють думку, що мікрохвильова піч не має нічого спільного з високою кухнею і не є пріоритетним пристроєм для ресторану. Це точно не той спосіб термообробки, який дбайливо ставиться до їжі, розкриваючи всі нюанси смаку та зберігаючи користь продукту. Але наскільки така техніка безпечна?
Для запобігання впливу надвисокочастотних хвиль на зовнішні об’єкти камера мікрохвильовки має захисний екран. Взагалі ж ці хвилі не є іонізуючим випромінюванням (іншими словами, радіацією). Остерігатися радіоактивності потрібно при роботі, наприклад, з рентгенівськими апаратами, але не на кухні.
Сучасні моделі мікрохвильовок оснащені сильними захисними екранами, що перешкоджають розповсюдженню випромінювання за межі корпусу. Втім, тріщини у склі, відставання дверцят та інші дефекти здатні спричинити витік електромагнітних хвиль. Тому, наприклад, ущільнювачі дверцят повинні бути чистими та без видимих ознак пошкодження.
У матеріалах ВООЗ вказано, що шкода для організму людини може виникнути лише внаслідок тривалого впливу хвиль дуже високих рівнів потужності, які значно перевищують ті, що вимірюють навколо мікрохвильових печей.
Ризик опромінення знижується, якщо перебувати на відстані не менше 50-60 см від працюючої мікрохвильовки – це слід врахувати при плануванні. Ще краще, якщо можна буде відійти на метр, або й півтора. Роботу з мікрохвильовою піччю не можна доручати людям, у яких встановлені кардіостимулятори, адже на ці пристрої впливає будь-яке випромінювання.
Для розігріву в мікрохвильовій печі безпечніше використовувати не пластиковий, а скляний або керамічний посуд.
Дослідження вказують, що приготування у мікрохвильовці продуктів з високим вмістом вуглеводів (коренеплодів, злакових) може призводити до утворення токсичної речовини (акриламіду). Однак його появу спричиняє не електромагнітне випромінювання, а висока температура, і під час смаження він утворюється теж, хоча і в меншій кількості. Зрештою, користуватися мікрохвильовкою радять краще не для приготування, а для розігрівання.
В інтернет-магазині Євромаркет ви можете замовити недорогі професійні мікрохвильові печі НВЧ в Україні для закладів громадського харчування з доставкою у Київ, Дніпро, Полтаву, Запоріжжя, Чернігів, Львів, Житомир, Рівне, Івано-Франківськ, Чернівці, Вінницю, Кривий Ріг, Харків, Тернопіль, Луцьк, Одесу, Кропивницький, Хмельницький, Черкаси та інші міста. Також придбати товари в наявності можна у наших магазинах у м. Ужгород та м. Мукачево.