Кількість
|
Вартість
|
||
|
Кожному сучасному підприємству потрібне пакувальне обладнання для забезпечення збереження продукції та оптимізації виробничих процесів. Його використовують у промисловості, сфері громадського харчування, медицині, фармацевтиці та інших галузях. Залежно від призначення та рівня автоматизації фасувальне та пакувальне обладнання має різні особливості та технічні характеристики, функціонал та інші параметри для ефективного фасування, запаювання, обгортання й маркування товарів.
Що пропонує наша компанія
В асортименті ви знайдете два типи пакувального обладнання для харчової промисловості: вакууматори та зварювачі пакетів. Пропонуємо ознайомитися детальніше з головними особливостями таких пристроїв аби підібрати найкращу модель під індивідуальні потреби.
Вакууматори
Вакуумне пакування – ефективний спосіб, що дозволяє зберегти свіжість і смак швидкопсувної продукції без інтенсивної обробки. Мало того, навіть заморожені або сушені продукти краще зберігаються у вакуумних пакетах. Вакууматор стане корисним придбанням для кафе та ресторанів, де потрібне зберігання заготовок або приготування страв за технологією Sous vide. Також він стане в пригоді торговим підприємствам і харчовим виробництвам, допомагаючи подовжити термін реалізації свіжого та обробленого м’яса, риби, сирів і нарізок.
Перед покупкою визначтеся з типом вакууматора: камерний або безкамерний.
Безкамерні (аспіраційні) моделі працюють за принципом видалення повітря через відкритий край пакета, який залишається зовні пристрою. Після вакуумування упаковка герметично запаюється. Такі вакууматори використовують спеціальні гофровані пакети. Вони коштують дешевше, часто належать до побутових приладів, але для професійного застосування підходять лише моделі, розраховані на інтенсивне навантаження.
Безкамерні вакууматори стануть гарним вибором для невеликих і середніх підприємств, адже дозволяють пакувати продукти різних розмірів і форм. Водночас вони не підходять для роботи з рідинами, оскільки потрапляння вологи може швидко вивести пристрій із ладу.
Камерні вакууматори мають герметичну камеру, всередині якої відбувається процес вакуумування. Це забезпечує ефективніше видалення повітря, що покращує якість пакування. Деякі моделі підтримують процес у модифікованому газовому середовищі, замінюючи звичайне повітря інертними газами для кращого збереження продукції.
Таке вакуумно-пакувальне обладнання ідеально підходить для роботи з рідкими та напіврідкими продуктами. Пристрої мають вищу вартість та потребують використання гладких пакетів. Також розмір камери обмежує габарити пакування. Однак завдяки високій продуктивності та потужності камерні вакууматори повністю відповідають вимогам закладів громадського харчування та роздрібної торгівлі.
При виборі камерного пакувальника варто враховувати продуктивність насоса та тривалість робочого циклу. Важливими параметрами є також розмір камери та максимальна ширина пакета, який здатна запаяти конкретна модель. Від цього залежить, які продукти можна розміщувати всередині.
Ще один важливий аспект — габарити вакуумованої продукції. Безкамерні вакууматори дають можливість використовувати пакети різних розмірів, хоча їхня ширина обмежена. Довжину ж можна регулювати, особливо в моделях, що працюють із рулонними пакетами, де зручно відмотувати необхідну кількість матеріалу для кожного пакування.
Зварювачі пакетів
Це обладнання, яке забезпечує надійне з'єднання країв пакування з полімерних матеріалів. Під впливом високої температури плівка розплавляється, завдяки чому створюється міцний герметичний шов. Таке пакування підходить для різних товарів, тому зварювач пакетів — чудовий вибір у магазинах і супермаркетах, а також на невеликих виробництвах.
У нашому асортименті доступні три види обладнання: імпульсний зварювач, «гарячий стіл» і трейсилер.
Імпульсне обладнання працює короткими імпульсами нагрівання. Воно нагріває тільки під час зварювання, завдяки чому пристрій енергоефективний. Він підходить для поліетиленових і поліпропіленових пакетів, використовується в магазинах, майстернях, на складах.
Зварювач із гарячим столом забезпечує рівномірне нагрівання по всій площі зварного шва. Завдяки постійному нагріву він добре справляється з тонкою харчовою плівкою (ПВХ). Такий тип обладнання застосовується в харчовій і фармацевтичній промисловості.
Трейсилер – професійний пристрій для запаювання контейнерів із плівкою, надає можливість пакувати продукти у модифікованому газовому середовищі з заданими пропорціями інертних газів. Він створює герметичне з'єднання, що дає можливість зберігати продукти довше. Використовується в супермаркетах, кафе та ресторанах для пакування готових страв.
Бажаєте купити фасувально-пакувальне обладнання чудової якості? Ми пропонуємо комплексні рішення для ресторанів та магазинів і готові допомогти кожному клієнту підібрати пристрої, які точно будуть вигідні для вашого бізнесу.
Замовити обладнання різних типів в інтернет-магазині «Євромаркет» можна з доставкою практично в будь-яке місто України службами «Нова Пошта» або «Делівері». Також ви можете самостійно забрати посилку самовивозом у точках видачі «Євромаркет» у Закарпатській області (м. Ужгород і Мукачево).