У зв'язку з воєнним станом актуальну ціну та наявність товарів прохання уточнювати у менеджерів

Укр
UAH
  • EUR
  • USD
Додайте товари для порівняння
Додайте товари до списку бажань
0
Мій кошик

Обладнання для шведської лінії

Сортування:
за популярністю спочатку дешевше за назвою

Обладнання для шведської лінії

шведьска лініяОрганізація шведського столу в закладі або навіть поза ним є актуальною у багатьох випадках: для ресторану, який займається кейтерингом, їдальні з самообслуговуванням, буфету в готелі. Такий спосіб подачі страв є доволі демократичним — гості самі беруть їжу і напої, немає зайвих клопотів для персоналу, створюється розкута і невимушена атмосфера спілкування. Щоб реалізувати цю концепцію, необхідно купити обладнання для шведської лінії, яке допоможе підтримати свіжість ваших страв та вигідно їх продемонструвати.

Підігрів перших та других страв

Можливість запропонувати відвідувачам різні варіанти наїдків, не змушуючи їх чекати на приготування замовлення — одна з переваг організації харчування за принципом шведського столу. Таким чином вдасться одночасно нагодувати багато людей за короткий період. Проте готові страви мусять певний час перед вживанням зберігатися, і при цьому весь час має підтримуватися оптимальна температура для подачі. Марміти перших і других страв, чафіндіші та супниці допоможуть гарячим першим, другим стравам і гарнірам залишатися теплими, наче свіжоприготовані.

Підігрів у такому обладнанні працює за принципом водяної бані: у резервуар під ємністю з їжею наливають воду, яка випаровується і гріє страви, не пересушуючи їх. Нагрівальні елементи можуть бути електричними, також використовується підігрів від пальників з горючим гелем. Останній варіант забезпечує автономність і дозволяє обслуговувати виїзні заходи, не прив'язуючись до електропостачання — наприклад, на природі.

Марміти можуть бути вбудованими та настільними. Перші підійдуть для комплектування стаціонарних ліній у буфетах, їдальнях, готелях. Настільні марміти називаються чафіндішами. Їх єднає компактність та мобільність, такі важливі для кейтерингу, але за конфігурацією вони бувають різними:

  • Круглі або прямокутні
  • З кришкою Roll-Top, відкидною чи підйомною
  • З вікном або без вікна

Більшість чафіндішів універсальні, їх можна пристосувати для всіх видів гастрономії. Спеціальні чафіндіші перших страв легко відрізнити — вставні ємності в них нагадують каструлі.

Професійне обладнання для шведської лінії, призначене для підігріву, може підтримувати температуру страв на рівні до 95°C — йдеться про електричні моделі, у яких її можна відрегулювати. Для більшості страв підійде температура 60-70°C.

Теплові мости та теплові лампи допоможуть зберігати страви теплими після приготування.

Обладнання для подачі напоїв та закусок

В окремому секторі шведського столу завжди присутні пристрої для роздачі напоїв:

  • Диспенсери для холодних напоїв
  • Електрокип'ятильники
  • Кавомашини (зручні так звані суперавтомати)

У їдальнях, де пропонують розчинну каву в стіках, з того самого кип'ятильника беруть воду і для чаю, і для кави. Холодні напої можна подати у прозорих глечиках, хоча в спеціальних диспенсерах передбачені ємності з льодом для охолодження рідини, а їхній об'єм більший, тому купити обладнання для шведської лінії цього типу вигідно — гостям доступно більше напою, і він рідше потребує заміни. До того ж подача рідини у них дозована, що робить їх безпечнішими. Якщо випадково перекинеться цілий глечик з соком, потім буде важко відіпрати скатертину.

Схожі диспенсери використовують для мюслів, які традиційно подаються на сніданок. Такі пристрої можуть підійти також для меду, джему, йогурту тощо. Вони бувають одинарними, подвійними, потрійними і т.д.

У стаціонарному варіанті шведського столу салати пропонуються у салат-барах. Подібне обладнання для шведської лінії буває як холодильним, так і тепловим. Хліб, фрукти та холодні закуски можуть розташовуватися у кілька ярусів на шведських стійках.

Допоміжний інвентар

При самообслуговуванні гостям має бути легко відшукати всі прибори. Для впорядкованого розміщення їх існують підставки для столових приборів. Також біля кожної страви необхідно покласти відповідний прибор для накладання — щипці, ложку, виделку, ополоник.

Страви у мармітах і чафіндішах зберігаються у гастроємностях. За потреби можна комбінувати кілька ємностей кратних розмірів у одному приладі.

Таці використовуються як для викладки страв, так і відвідувачами, які ставлять на них тарілки, склянки та чашки на шляху до посадкового місця.

Хлібобулочні вироби, як правило, зберігають у кошиках. Укомплектовані кришками кошики запобігають висиханню хліба. У плетених кошах можуть пропонуватися і фрукти, проте у ресторані більш ефектно виглядатимуть плоди у вазах. Навіть таке дрібне обладнання для шведської лінії ціна якого невисока, справляє неабиякий вплив на естетичне сприйняття трапези.

Інтернет-магазин “Євромаркет” пропонує замовити обладнання для шведської лінії з доставкою у Київ, Харків, Львів, Івано-Франківськ, Тернопіль та будь-яке інше місто України. У нашому асортименті устаткування брендів німецьких BERG і GGM Gastro, яке поєднує якісне виконання та доступну вартість. Наші менеджери завжди готові вас проконсультувати та підказати, яке обладнання найкраще підійде для вашого закладу.

Вгору
,