У зв'язку з воєнним станом актуальну ціну та наявність товарів прохання уточнювати у менеджерів

Укр
UAH
  • EUR
  • USD
Додайте товари для порівняння
Додайте товари до списку бажань
0
Мій кошик

Конвекційні печі

Сортування:
за популярністю спочатку дешевше за назвою

   Промислові конвекційні печі

Конвекційна піч з круасанамиКонвекційні печі – це теплове обладнання, яке активно використовується на професійних кухнях та здобуває все більше популярності в побуті. Процес приготування відбувається завдяки обдуванню гарячим повітрям, яке забезпечує вентилятор (або вентилятори, залежить від розміру печі). При цьому тепло, генероване ТЕНами, розподіляється рівномірніше. Це прискорює приготування та сприяє кращій однорідності отриманих виробів. У процесі приготування дека не потрібно обертати. Для пекарні чи кондитерської купити конвекційну піч – виробнича необхідність та секрет ідеальної випічки.

Принцип роботи конвекційної печі

На відміну від звичайних духових шаф, які для термообробки їжі покладаються лише на випромінювання тепла, професійні конвекційні печі використовують вентилятор і витяжну систему, щоб створити циркуляцію повітря навколо продуктів. Вентилятор допомагає розподіляти тепло по всій камері, що забезпечує швидше та більш рівномірне приготування їжі. Кількість “гарячих точок” зменшується, що дозволяє стравам готуватися однаково з усіх боків та на різних рівнях печі – без того, щоб одні вже підгоряли, в той час як інші, далі від джерела тепла, ледве підрум’янювалися.

Перший такий конвекційний пристрій з’явився на ринку в 1976 році. З того часу техніка пройшла еволюцію від механізмів з ручним керуванням до сучасних багатофункціональних апаратів з електронною панеллю управління, пам’яттю рецептів та широким спектром додаткових функцій.

Заклади харчування, від ресторанів та кондитерських до кіосків свіжої випічки, сповна оцінили переваги конвекційних печей:

  • Підвищення продуктивності виробництва

  • Покращення якості та рівномірності випічки

  • Поліпшення текстури та кольору страв

  • Збереження смаку та аромату продуктів

  • Економія електроенергії

  • Універсальність та зручність

Конвектомат підходить для приготування страв конвеєрним способом. Він може пропрацювати цілу зміну без зупинки та обробляти великі обсяги їжі, зберігаючи при цьому якість і послідовність приготування.

конвекційна піч камера

Залежно від цілей використання, подібний пристрій здатен замінити пекарську шафу, мікрохвильову піч чи шафу для смаження. Конвектомати використовують для випічки виробів зі свіжого та замороженого тіста, розморожування, запікання та деяких видів смаження.

Типи конвектоматів

Сучасне обладнання може запропонувати не лише здатність рівномірно розподіляти тепло та точно контролювати температуру, а й багато інших опцій. Однією з найрозповсюдженіших є впорскування пари. Парозволоження в конвекційній печі допомагає уникнути пересихання продуктів. За наявністю чи відсутності цієї функції розрізняють конвекційні печі:

Подача пари в камеру дозволяє зберегти вологу і зробити випічку м’якою і пухкою. Особливо актуально це для виробів з дріжджового тіста. Разом з тим, купити конвекційну піч без парозволоження вийде набагато дешевше.

Лайфхак: у печах без функції пару випічку можна зволожувати звичайним пульверизатором.

На відміну від пароконвектоматів, у конвекційних печей з парозволоженням обробка парою є додатковою функцією, тому приготувати в такій печі, наприклад, кнедлики, не вийде. У конвектоматів менше режимів готування, але й вартість їхня значно нижча. Проте принципи парозволоження, якщо воно присутнє, такі самі, як у пароконвектомата: бойлерний або інжекторний. 

Печі різняться також за розмірами та кількістю рівнів: від чотири- до шістнадцятирівневих моделей. Вибір диктують масштаби виробництва. Великі печі встановлюються на підлогу, маленькі часто стоять на розстійних шафах. Найпоширеніші розміри напрямних – 600х400 мм, хоча у невеликих закладах з обмеженою площею популярні конвектомати з меншими листами, до прикладу 460x330 та 450х340.

Зручність та простота взаємодії з пристроєм багато важить у процесі експлуатації. У нашому інтернет-магазині можна купити піч конвекційну:

  • З механічним управлінням

  • З електронним управлінням

Механічні конвекційні печі для пекарні цінують за простоту та надійність. Користуватися ними не складніше, ніж побутовими духовками. Механічна система контролю на практиці довела свою довговічність та ремонтопридатність, тому такий прилад стане надійною “робочою конячкою” на завантаженому виробництві. У механічних моделей з парозволоженням парогенерація запускається натисканням кнопки.

Електронне керування включає в себе не тільки іншу панель (кнопки чи сенсорний екран замість ручок), а й ширший функціонал, де бувають присутні:

  • Програмування

  • Автоматичне регулювання вологості

  • Попередній розігрів

  • Сушіння

  • Швидке охолодження камери

  • Автоматичне миття 

та інші додаткові функції і режими.

Що можна готувати в конвекційній печі?

Часто до нас приходять із запитаннями: що нам насправді потрібно, піч конвекційна чи пароконвектомат? Обов’язково має бути модель з впорскуванням пари чи ні? Відповідь залежить від того, що ви хочете в ній готувати, як використовувати і в якому закладі. 

Якщо розморожувати і випікати напівфабрикати для фаст-фуду або точки гарячої випічки – оберіть найпростіший конвектомат і не ускладнюйте життя. Поєднання поміркованої ціни та високої якості термообробки вас порадує. У відділі свіжої випічки в магазині або невеличкому кафе з кавою і тістечками такий варіант також ідеально впорається з роботою. Слойки, булочки, печиво і бісквітні тістечка вийдуть чудово. Потребу в зволоженні може покрити пульверизатор, а різниця у вартості обладнання буде відчутна.

У пекарні чи кондитерському цеху, де обсяги виробництва більші, буде доречна конвекційна піч з функцією пару. Зволоження буде набагато зручнішим і ефективнішим, тому хліб та вироби з тіста виходитимуть незмінно пишними та м’якими і ніколи не пересохнуть.

конвекційна піч для пекарніУ конвекційній печі можна, крім випічки, готувати інші страви: запіканки, страви з запеченого м’яса, риби, овочів. Але в кафе з більш обширним меню та великою кількістю посадкових місць, ресторан чи їдальню доцільно брати пароконвектомат, який відкриє значно ширший спектр гастрономічних можливостей. Конвекційна піч не призначена для приготування складних страв. А ось борошняні вироби з нею досягатимуть готовності на 30 % швидше.

В інтернет-магазині Євромаркет ви можете купити промислову конвекційну піч з доставкою в Київ, Львів, Дніпро, Івано-Франківськ, Одесу, Хмельницький, Луцьк, Чернівці, Кропивницький, Вінницю, Тернопіль, Полтаву, Рівне, Черкаси, Кривий Ріг, Чернігів, Харків,  Житомир та по всій Україні. Ми пропонуємо винятково якісні моделі, з якими просто працювати і отримувати відмінний результат. Від розмірів, потужності і бренду залежить ціна конвекційної печі. Наші фахівці завжди готові відповісти на всі ваші запитання і допомогти з вибором моделі, найбільш відповідної до ваших завдань.

➤ Які конвекційні печі найпопулярніші?

Найбільш популярні на підприємствах конвектомати Unox. Вони відрізняються якістю виготовлення, простотою в роботі і обслуговуванні. 

➤ Яка конвекційна піч найкраще продається?

Конвекційна піч Unox XF 023 Anna є найбільш продаваною. Це високоякісна та максимально проста, надійна і недорога модель без парозволоження та з механічним управлінням. 

➤ Яка потрібна конвекційна піч для круасанів?

Для випікання круасанів краще використовувати піч з конвекцією і парозволоженням, яка дозволить створити у камері відповідний мікроклімат для отримання тіста з повітряною текстурою. Також для цієї мети в печі мають бути перфоровані дека. 

➤ Які конвекційні печі найнадійніші?

Найбільш надійними є печі з механічним управлінням. Крім того, вони значно простіші у використанні та дешевші, ніж печі з електронним управлінням. 

➤ Що вибрати: конвекційну піч чи пароконвектомат?

Купити конвекційну піч доцільно тоді, коли основною продукцією в закладі мають бути булочки, дрібноштучний хліб та інша випічка (ті самі круасани). Якщо ж планується приготування переважно гастрономічних страв, потрібно брати пароконвектомат. 

Вгору
,