Кількість
|
Вартість
|
||
|
Професійні вафельниці: види та особливості
Вафлі полюбляють і діти, й дорослі. Існує чимало різновидів цих ласощів: хрумких та пухких, солодких і солоних, з начинкою та без. Всіх їх об'єднує швидкість приготування, завдяки якій вони стали популярними у закладах харчування, від фаст-фудів до ресторанів. Купити вафельницю — простий і недорогий спосіб урізноманітнити свою пропозицію. Вафлі можна згортати у ріжки для морозива, трубочки для крему чи згущеного молока, готувати десерти з різними начинками, сніданки чи хрусткі снеки.
Різновиди вафельниць
Професійна вафельниця призначена для приготування великих обсягів продукції. Прилади відрізняються за кількістю виробів, які можна пекти одночасно, розміром комірок, габаритами, максимальною температурою випікання. Проте ключова відмінність — вид вафель, які вони дозволяють отримати.
- Тонкі вафлі ідеально підійдуть, щоб робити ріжки, соленики, трубочки. Вафельниці для тонких вафель (наприклад, вафельниця BERG) часто комплектуються конусами, навколо яких згортають ще гарячі вироби, щоб надати їм форми.
- Бельгійські вафлі відзначаються об'ємністю та м'якістю. Це здобна випічка, золотиста зовні та повітряно-ніжна всередині. Пухкі вафлі подаються гарячими та чудово виступають у тандемі з будь-якими доповненнями. Бельгійські вафлі гідні того, щоб їх подавали у ресторанах. Для приготування таких десертів підійдуть, приміром, комерційні вафельниці Hendi або GoodFood. За їх допомогою можна пекти також віденські вафлі, які мають таку саму об'ємну структуру, проте відрізняються за рецептурою.
- Гонконзькі вафлі виділяють з-поміж інших видів характерні об'ємні круглі виступи-пухирці, яким відповідають за формою глибокі комірки вафельниці. Їх готують з солодкого дріжджового тіста на яйцях. Такі вафлі продають у закладах фаст-фуду і фуд-кортах як самостійну страву, а також з різноманітними наповнювачами й топінгами (креми, фрукти, морозиво, шоколад, сиропи). Якщо вам подобаються ці екзотичні на вигляд вироби, тоді варто купити вафельницю для гонконзьких вафель GoodFood.
Більшість вафельниць призначені для класичних прямокутних чи круглих виробів, проте є моделі, що дозволяють пекти вафлі у формі квітів, сердець, ялинок тощо.
Також вафельниці бувають однопостовими і двопостовими (з однією або двома парами робочих поверхонь). Що більша площа робочої поверхні та потужність, то вища продуктивність обладнання.
Особливості комерційних вафельниць
Середні комерційні вафельні апарати дозволяють випікати від 1 до 4 виробів водночас і на годину здатні виготовити 20-80 штук.
Пристрої, призначені для випікання вафель на продаж, мають достатньо високу потужність (приблизно від півтори до понад 2 кВт). Це пов'язано з необхідністю інтенсивної роботи та підтримання високої температури (до +350°С). Якщо у моделі ще й передбачена функція швидкого нагріву, температура випікання досягається за найкоротший термін. Середній час випікання однієї порції — від 2 до 5 хвилин. Деякі моделі обладнані таймером, що разом із точним налаштуванням температури та рівномірним її розподілом нівелює ризик отримати підгорілий продукт. Про готовність виробів може сповіщати звуковий сигнал, а світлові індикатори повідомляють, коли вафельниця готова до використання.
Для контролю за температурним режимом електричні вафельниці обладнані вбудованими термостатами. Якщо прилад двопостовий, температура кожної робочої поверхні регулюється окремо. Коли темпи виробництва потрібно тимчасово знизити, одну з них можна повністю вимкнути й таким чином заощадити електроенергію. Уникнути небезпечного перевантаження приладу за інтенсивної експлуатації допомагає захист від перегріву.
Професійні апарати для вафель мають антипригарні робочі поверхні з товстого чавуну або алюмінію з антипригарним покриттям. Часто між ними є пружина, яка відкриває вафельницю, щойно її половини перестають притискати. Ручки при цьому залишаються холодними задля уникнення опіків. Очищення багатьох моделей полегшують знімні лотки, в які стікає зайве тісто. Кожна комерційна вафельниця купити яку ми пропонуємо на нашому сайті виконана з міцних та надійних матеріалів, спроможних витримувати сильний жар, та розроблена, щоб упоратися з високими навантаженнями.
Яка вафельниця підійде готелю, ресторану, фаст-фуду?
У готелях та ресторанах популярні бельгійські вафлі, які подають як сніданок або десерт. Вони великі та ситні, при цьому не дуже солодкі, і їхня відносна нейтральність дозволяє кухарям проявити фантазію у виборі доповнень: від солодких до м'ясних, або навіть тих та інших одночасно. Для закладів фаст-фуду актуальні вафельниці для тонких або гонконзьких вафель, а також вафель-ялинок та виробів інших нестандартних форм, які можуть привабити клієнтів молодшої вікової категорії. Хрумку чи здобну випічку можна продавати у вигляді ріжків, на паличці або загорнувши у звичайну серветку, тому для споживання не знадобляться прибори. Це дуже зручно для вуличної торгівлі.
Якщо ви точно знаєте, що вашому закладу потрібна вафельниця ціна однозначно вас не налякає. Придбання такого обладнання, навіть від відомого європейського бренду, стовідсотково не спустошить ваш бюджет. У інтернет-магазині Євромаркет ви можете купити вафельницю недорого з доставкою у Київ, Львів, Тернопіль, Івано-Франківськ та інші міста України.