Електричні міксери прийшли на зміну барним шейкерам. Так як молочні коктейлі користуються широкою популярністю у дітей, робити їх в літній період вручну досить важко. Саме для того, щоб полегшити роботу бармена і були винайдені молочні міксери.
Перший молочний міксер був виготовлений в США в 1911 році компанією Hamilton Beach. Спочатку такі міксери використовувалися для змішування молока з солодом, і тільки в 1930-му році почалося виробництво сучасних молочних коктейлів. Тоді ж почали з'являтися міксери на один або кілька ріжків.
Сучасний молочний міксер використовується для створення молочних безалкогольних та алкогольних коктейлів, фруктових коктейлів з додаванням морозива, десертів, для насичення продуктів киснем. Такий прилад замінює собою міксер і блендер.
Чим професійний молочний міксер відрізняється від побутового?
Так як навантаження, на професійні міксери значно вище, то спільного з побутовими у них тільки назва. Корпус молочного міксера завжди виконаний з металу - алюмінію і його сплавів, або з нержавіючої сталі. Пластиковий корпус просто не витримав би тривалого навантаження. Такі міксери дуже багато важать і є стаціонарними. Ну і останнє, в них використовується набагато потужніший двигун, який дозволяє збити молоко значно швидше.
Які бувають молочні міксери.
Молочні міксери можуть бути з одним, двома, або трьома ріжками. Залежно від обсягу клієнтів варто вибирати міксер з потрібною кількістю ріжків. Крім різної кількості ріжків, потрібно ще дивитися на можливість роботи кожного ріжка окремо. Адже це дозволить більш раціонально використовувати міксер, коли у Вас мало клієнтів.
Склянки можуть бути як металевими, так і пластиковими. Пластикові стакани роблять процес приготування більш привабливим для клієнтів, але вони менш міцні. Металеві склянки коштуватимуть дорожче, але в них можна навіть кришити лід.
Як вибрати молочний міксер?
При виборі молочного міксера варто звернути увагу на такі деталі:
- Конструктивні особливості, скільки ріжків, матеріал з якого виготовлений;
- Потужність двигуна;
- Габарити, варто враховувати скільки вільного місця є у Вашого бармена;
- Місткість склянки (склянок);
- Кількість швидкостей, можливість плавного регулювання швидкості;
- Наявність додаткового захисту, наприклад від перепадів напруги;
- Додаткові функції.
У деяких моделях міксерів можна навіть подрібнювати лід, але ця функція повинна бути прописана в інструкції. Якщо у Вас немає льодокришителя, то варто переплатити за металеві стакани і таку можливість.
Ще більш важливим є обсяг склянок, адже варто пам'ятати, що їх не можна наповнювати повністю. Зазвичай стакан заповнюється на половину, або на 2/3. Купуючи міксер з одним ріжком і малим об'ємом склянки, Ви повинні бути готові до того, що кожен коктейль доведеться готувати окремо.
Звісно варто звертати увагу і на бренд виробника. Якщо Ви хочете отримати дійсно якісний міксер, то краще віддати перевагу європейським, або американським брендам, наприклад: Sirman, Fimar.
Молочний міксер є важливим обладнанням сучасного бару, але далеко не єдиним. Якщо Ви хочете облаштувати свій бар максимально якісно, то подивіться інше наше професійне барне обладнання.