У зв'язку з воєнним станом актуальну ціну та наявність товарів прохання уточнювати у менеджерів

Укр
UAH
  • EUR
  • USD
Додайте товари для порівняння
Додайте товари до списку бажань
0
Мій кошик

Чашки та блюдця

Сортування:
за популярністю спочатку дешевше за назвою

Чашки для кав’ярні та ресторану: посуд, що зігріває

Скільки всього можна обговорити за чашкою чаю чи кави, скільки пережити емоцій, у скільки спогадів поринути, як багато душевного тепла понести з собою, встаючи з-за столика затишного кафе, де зібралися справжні друзі! Звісно, що крім смачного еспресо, макіато або чаю, те, за чим гості часто приходять у заклади – розкіш людського спілкування. А завдання закладу – створити оточення, яке сприятиме відчуттю комфорту та щирим розмовам. І в мистецтві творення настрою важливі всі без винятку деталі. Зокрема – чашки для кав’ярні, з яких зручно повільно сьорбати напій, що залишається теплим впродовж тривалої бесіди. Нарешті, у чашок може бути свій настрій, яким вони здатні поділитися з вашими відвідувачами.

чашки для кав'ярні

Якою має бути чашка для кафе?

Посуд у закладі багато чого може розповісти про кав’ярню чи ресторан: його рівень, продуманість концепції, ставлення до деталей. Якщо все вивірено і до підбору чашок підійшли з усією ретельністю, можна побачити баланс в усьому: об’єм горняток, матеріал, товщина стінок, тактильні відчуття поверхні, вага посуду, ергономічність, дизайн, колір. Здавалося б, це просто – купити чашки для чаю та кави з однієї колекції. Але не всякі горнятка згодяться для закладу.

Важливо, щоб вони не відразу отримували тріщини та сколи при частому використанні та митті, щоб глазур та декор були стійкими до високих температур та концентрованих засобів, які застосовують у професійних посудомийних машинах, і довго зберігали свіжий та блискучий вигляд. Механічна міцність та зносостійкість – ті практичні якості, без яких купівля найвитонченіших чайних та кавових сервізів буде марною тратою. 

Оскільки горнятка для кави та чаю не залізні, вони розбиватимуться. Питання в тому – як швидко. Вибираючи чашки для кафе, варто розглядати лише продукцію перевірених виробників професійного посуду. Можна укомплектувати заклад навіть крафтовим посудом, аби підкреслити його унікальний стиль. Втім, у фабричних чашок безліч плюсів: при великій різноманітності дизайнів вони повністю однакові за об’ємом, їх легко придбати у комплекті з блюдцем, а з поповненням запасів не виникне проблем, оскільки товар постійно є в наявності на складі у виробника.

Не менш важливий нюанс – товщина стінок. У тонкостінних кружках напої швидко охолоджуються. Комусь це не подобається, хтось, навпаки, вважає це перевагою, але поки налита рідина гаряча, об тонкі стінки легко обпекти пальці. Тому краще, щоб кружка була достатньо товстостінною. Такі вироби будуть надійнішими. Керамічні та фарфорові чашки стануть прекрасним вибором для цього. Порцеляна є дуже твердою та термостійкою, а на кераміці, на жаль, від окропу можуть проявитися мікротріщини. Разом з тим, чай та молочно-кавові напої ефектно виглядатимуть і в скляних чашках. Популярним рішенням для легшого їх утримання стали подвійні стінки, які до того ж створюють захопливий візуальний ефект.

Кожному напою – своє, або види та об’єми чашок

Досвідчені баристи мають достатньо широке поле для експериментів. Кружка при цьому повинна доповнювати приготований напій, відтіняти його та допомагати правильно розкритися. Якщо йдеться про чашки для кав’ярні, акцент робитиметься передусім на кавових напоях, однак важко знайти місце, де б не пропонували чайної карти. Визначившись зі спектром того, що ви подаватимете клієнтам, можна замовляти відповідні горнятка.

  • Для еспресо. Класика кавового жанру, яка є також мистецтвом, вимагає вдумливого підходу до вибору посуду. Традиційні кавові чашки 60-90 мл призначені саме для еспресо. У цей об’єм вміщується концентрована сила кавових зерен. Чашки 80-90 мл підходять і для більших за обсягом лунго чи допіо, а запас об’єму дозволяє без проблем додавати цукор та вершки. Біла фарфорова кавова пара – безпрограшний варіант; втім, колір чашок може бути який завгодно, обмежень тут немає. Проте лише зовні. Краще, щоб всередині поверхня горнятка була білою – це вдало зіграє на контрасті з темною кавою, і так легше оцінити якості напою: консистенцію, насиченість, густоту пінки. 

чашка еспресо

  • Рістретто часто подають у таких самих кружках, хоча його обсяг менший. Однак спеціально під нього можна придбати чашки 30-40 мл. У випадку еспресо та рістретто дуже важливо, щоб стінки були потовщені для тривалого збереження температури (баристи рекомендують 5 мм). Задля кращого ефекту чашки попередньо підігрівають.

  • Фільтр-кава готується у крапельній кавоварці. Напій можна наливати у горнятка 150-300 мл, адже він виходить менш концентрованим, ніж еспресо. Для “фільтра” часто беруть посуд з високими прямовисними стінками.

  • Американо являє собою еспресо, розведене добрячою порцією гарячої води. Для правильного співвідношення одного й іншого знадобиться чашка 150–250 мл. Найкраще підійде посуд з широким та стійким дном.

  • Капучино подають у кружках з широкими краями, плавною формою півкола та обсягом 150–200 мл; трапляються також варіації до 280 мл. Білі порцелянові чашки з товстими стінками та дном і тут є універсальним та завжди актуальним варіантом дизайну, однак при сервіруванні молочно-кавових напоїв уже починають експериментувати не лише з керамічним, а й зі скляним посудом: так чітко видно відтінок напою та межу між кавою, молоком і пінкою.

  • Лате і глясе шикарно виглядають у прозорих склянках чи бокалах з товстого скла. Оптимальний посуд для молочно-кавових напоїв має широке горлечко і вузьке дно – так у ньому зручніше створювати контрастний малюнок, наприклад, для лате-мак'ято. Обсяг варіюється від 150 до 300 мл.

кружка лате макіато

  • Чайна чашка в Європі стандартно має розмір 200-250 мл. Для економії чай у кафе можуть подавати у тих самих кружках, що й капучино. Іноді з заварником приносять горня на 300 і більше мілілітрів. А ось в Японії надають перевагу посуду приблизно 180 мл у вигляді чаші, і, на відміну від європейських аналогів, у нього немає ручок. Кружки для чаю виготовляють з фарфору, скла чи кераміки. 

Останнім часом на ринку з’явилися чашечки, конфігурація яких ґрунтується на наукових знаннях про те, як форма посуду змінює сприйняття смаку напою. Приміром, стверджують, що солодкі нотки кави з низькою кислотністю краще розкриваються в посуді зі звуженим горлечком, а в горнятку у формі вази більше відчувається кислинка. Якщо вам подобаються подібні експерименти, можете взяти ці розробки до уваги і пропонувати відвідувачам різний посуд, щоб погратися з делікатними налаштуваннями чуттів. Не всі зрозуміють, але істинних поціновувачів кави це здатне підкорити.

Скільки чашок закупити для кав’ярні?

Стартовий набір посуду, безумовно, залежить від розмірів закладу. При закупівлі чашок експерти радять множити кількість посадкових місць на 4. Розрахунок відштовхується від припущення, що в один момент часу 1 чашка перебуває на столику в гостя, 1 очікує на кавомашині, 1 відправляється у миття і ще одна залишається про запас. І так – для кожного виду горнят, які використовуються у кав’ярні чи кафе.

Інколи виникає питання: потрібні чашки з блюдцем чи без? Вони часто продаються в комплекті. Блюдце захищає стіл і скатерть від плям напою та контакту з гарячим дном кружки. На нього зручно відкласти кавову чи чайну ложку, покласти стік цукру та комплімент (цукерку, невелике тістечко і т. п.). Ну й, звісно, все-таки це традиційний елемент сервірування. Існує також тренд подачі чашок з напоями на дерев’яних підставках замість блюдцят. У деяких закладах обидва варіанти чергують. Якщо говорити про східні мотиви, для чайного посуду використовують особливі таці з дерева або бамбуку. Ви вільні обирати той спосіб подачі і дизайн посуду, який більше вам до вподоби та відповідає стилю закладу. Однак не забувайте: передусім слід подбати про якість того, що налито всередину. Адже першочергове призначення посудини – бути наповненою.

В інтернет-магазині Євромаркет ви можете купити чашки та блюдця для ресторану чи кав’ярні в Україні за вигідними цінами. Проводиться доставка у Київ, Львів, Трускавець, Харків, Івано-Франківськ, Яремче, Одесу, Луцьк, Хмельницький, Чернівці, Дніпро, Тернопіль, Житомир, Вінницю, Жмеринку, Полтаву, Рівне, Чернігів, Черкаси, Умань, Миргород та будь-які інші міста транспортними компаніями “Нова пошта”, “Delivery” або “Автолюкс”. Також товари можна придбати у наших офлайн-магазинах в м. Ужгород та м. Мукачево.

Вгору
,