У зв'язку з воєнним станом актуальну ціну та наявність товарів прохання уточнювати у менеджерів

Укр
UAH
  • EUR
  • USD
Додайте товари для порівняння
Додайте товари до списку бажань
0
Мій кошик

Кавоварки

Сортування:
за популярністю спочатку дешевше за назвою

Професійні кавоварки

З тих часів, як у XIX столітті італійські та французькі винахідники розробили перші зразки машин, які автоматизували заварювання кави, технологія приготування та культура споживання підбадьорливого напою невпинно розвивалася, і на ринку з'явилися багатофункціональні кавові апарати. Професійні кавомашини, які застосовуються у кав'ярнях, барах, кафе та готелях, відзначаються найширшим набором функцій, високою якістю, потужністю та пристосованістю до високих навантажень – адже за день доведеться приготувати далеко не 2-3 порції кави.

Види професійних кавоварок

Кавомашина, кава, бариста

За типом управління комерційні кавомашини поділяються на:

  • Ручні. З такою машиною повинен працювати кваліфікований оператор – бариста. Для того, щоб зварити каву, потрібно натискати на важіль. Окріп під дією поршня потрапляє на сировину в фільтрі, а далі крізь отвори диспенсера напій подається в чашку. Натискаючи на важіль, оператор змінює тиск води. Ручна кавомашина функціонує винятково на меленій каві, і її купівля означає також окреме придбання кавомолки.

  • АвтоматичніОптимальний варіант для закладів з інтенсивним потоком відвідувачів. Професійні автоматичні кавоварки напрочуд продуктивні та здатні одночасно готувати кілька видів напоїв. Вони мають вбудовані плати управління. Можна задати кількість порцій і міцність напою, а рештою процесів керує програма. Вона ж відмірює потрібну кількість води. Автоматичні кавомашини працюють з кавовими зернами, потрібно тільки вчасно поповняти запаси зерен та води. Ще одна перевага – обслуговування такої кавоварки не потребує від персоналу складної підготовки.
  • НапівавтоматичніКавові автомати такого типу обладнані електричною помпою, що створює тиск, і кнопкою, яка відповідає за ввімкнення/вимкнення помпи та, відповідно, зміну об'єму порції. Цим напівавтоматична кавомашина відрізняється від ручної. Кавоваркою-напівавтоматом не настільки складно керувати, але щоб забезпечити довговічність машини, потрібно слідкувати за якістю помелу зерен, не допускаючи ні потрапляння великих частинок, ні перемелювання на пил. Бариста, крім того, повинен контролювати кількість води.
  • Суперавтомати. Такий різновид комерційних кавоварок найчастіше купують для супермаркетів та інших закладів, де апаратом для кави керує зайнятий багатьма іншими речами касир, або навіть сам відвідувач, який її, каву, п'є. Суперавтоматична кавомашина готує кілька різновидів кавових напоїв без участі людини, підключається до водопроводу, сама регулює витрати води та кави і може працювати 24/7.

За принципом роботи кавоварки бувають:

  • Ріжкові. Золотий стандарт класики. Кавомашини, які готують еталонне еспресо, належать до цього типу. Обробка меленої кави гарячою водою під тиском дозволяє отримати напій з максимально насиченим ароматом та смаком.
  • Крапельні. В таких апаратах вода, нагріта практично до температури кипіння, проходить крізь кавову масу невеликими порціями, по краплі – звідси й назва. Насиченість напою у крапельних кавоварках виходить нижчою, однак коштують вони дешевше і простіші в обслуговуванні, тому це варіант радше для дому.
  • Капсульні. У кавомашині, яка працює на капсулах, можна отримати насичений напій за рахунок того, що вони використовують кавовий порошок у герметичних капсулах. У такому вигляді кава здатна довго зберігатися, не втрачаючи своїх властивостей. Ця особливість, а також висока швидкість приготування порції, роблять капсульні кавомашини придатними для професійного застосування. Втім, використання капсул накладає обмеження на асортимент.

Як вибрати професійну кавоварку

Обираючи кавомашину для закладу, слід чітко визначити специфіку її застосування, адже є велика різниця – потрібно вам купити кавоварку для класичної кав'ярні, чи для лінії роздачі або для торгового залу супермаркету, працюватиме на ній бариста чи та сама людина, яка стоїть на касі, або навіть клієнт, є кава основним продуктом, на якому сфокусована тематика закладу, чи ви пропонуєте просто швидкий перекус і каву з собою.

Ще одним критерієм вибору професійної кавомашини є її потужність, тобто те, скільки чашок напою за годину вона здатна зварити за годину, а також – скільки порцій вона може приготувати одночасно. Так, двогрупна кавоварка дозволяє зварити дві чашки кави водночас. Для закладу з дуже великим напливом клієнтів не зайве буде купити кавомашину навіть три- або чотиригрупну.

На продуктивність впливає також об'єм резервуару. У професійних кавоварок він перевищує 2 літри.

Щоб отримати фахову консультацію з питання вибору найкращої професійної кавомашини саме для вашого закладу, у вас завжди є можливість звернутися до спеціалістів "Євромаркет". У нашому магазині ви можете купити професійні кавоварки за доступними цінами. Також ми пропонуємо сервісне обслуговування будь-якого обладнання для ресторану та кафе і проєктуємо заклади. З радістю відповімо на всі ваші запитання!

Вгору
,