У зв'язку з воєнним станом актуальну ціну та наявність товарів прохання уточнювати у менеджерів

Укр
UAH
  • EUR
  • USD
Додайте товари для порівняння
Додайте товари до списку бажань
0
Мій кошик

Теплові мости

Сортування:
за популярністю спочатку дешевше за назвою

Теплові мости – дбайливий інфрачервоний підігрів ваших страв

У ресторанах, кафе, готелях, особливо на шведській лінії, а також у кейтерингу часто виникає потреба, щоб приготовані страви певний час залишалися гарячими до того моменту, коли будуть спожиті. Чи не найсучаснішим обладнанням, розробленим для вирішення цього завдання, є теплові мости. Вони використовують для підігріву їжі інфрачервоні промені. Їх також випромінюють, наприклад, Сонце та вогонь. Людина не бачить в інфрачервоному спектрі, однак відчуває це випромінювання як тепло. Якщо купити професійний тепловий міст, воно по-новому стане на службі вашій кухні.

Як влаштований тепловий міст?

теплові мостиОбігрів у теплових мостах відбувається за допомогою інфрачервоних нагрівачів або інфрачервоних ламп. Вони працюють шляхом перетворення електрики на інфрачервоне випромінювання. Частіше за все використовують керамічні нагрівачі, які генерують довгохвильове випромінювання. Річ у тому, що більшість елементів їжі поглинають інфрачервону енергію в довгохвильовій області, тому саме такий тип нагрівання вигідний для гастробізнеса та загалом харчової промисловості. 

Нагрівальні елементи розташовані на спеціальному тримачі, який або підвішується над стравами, або закріплюється на ніжках та встановлюється настільно. Конструкція виконана з високоякісної нержавіючої сталі, що робить її стійкою до корозії та легкою в очищенні.

Під обігрівачем розміщуються вже розкладені на тарілках страви. Порівняно з традиційним мармітом, з якого їжу потрібно ще дістати, щоб взяти необхідну порцію, це в багатьох аспектах краще: по-перше, презентацію страв можна зробити більш естетично привабливою, що буває важливо для готелю зі шведським столом або на виїзному заході; по-друге, у гостей виникає менше клопоту з самообслуговуванням; по-третє, для ресторану чи для кафе тепловий міст є ідеальним місцем зберігання “запасів” готових та оформлених страв, які чекають, поки їх віднесуть клієнтам.

Кількість тарілок, які можна одночасно підігрівати, залежить від габаритів самого теплового моста, а також діаметру посуду. Відстань від нагрівальних елементів до страв складає 35-55 см. 

Теплові мости можуть бути одно-, дво- або трирівневими. Однорівневі професійні теплові мости недорого коштують та займають небагато місця. Якщо страв, що потребують підігріву, мало, частину нагрівальних елементів можна вимкнути й таким чином заощадити електроенергію. Невелика вага дозволяє легко переносити такі пристрої, щоб взяти їх на виїзд.

Переваги інфрачервоного підігріву їжі

Інфрачервоне випромінювання відкрив у 1800 році астроном Вільям Гершель. Під час вивчення Сонця він шукав спосіб зменшити нагрівання інструмента, за допомогою якого велося спостереження. Перевіряючи властивості різних кольорів спектра, Гершель з’ясував, що максимальне тепло реєструється за насиченим червоним світлом. Інфрачервоні промені випромінює не лише Сонце чи палаючі предмети, а й усі тіла, тепліші за абсолютний нуль, і живі організми також. Для здоров’я людини вони цілком безпечні.

професійний тепловий містІнфрачервоні хвилі передають теплову енергію напряму від обігрівача до об’єкта (в цьому випадку харчових продуктів), оминаючи нагрівання навколишнього повітря. Енергія випромінювання перетворюється на теплову, коли її поглинає об’єкт. Конструкція теплових мостів спрямовує випромінювання донизу, на страви, що нагріваються. У моделях можуть бути передбачені відбивачі, які перешкоджають розсіюванню променів.

Оскільки повітря не гріється, їжа не пересихає і тим паче не пригоряє, а також не змінює смак. Водяна баня у марміті теж захищає її від пересихання. Втім, енергія витрачається на те, щоб нагріти воду, потім ємність з їжею і аж тоді – сам продукт. Інфрачервоні нагрівачі, як уже наголошувалося, нагрівають страву безпосередньо. Завдяки цьому рішення купити професійний тепловий міст стане внеском у підвищення енергоефективності.

Довгохвильові інфрачервоні промені мають здатність глибоко проникати в об’єкти, тому оптимально підходять для підігрівання об’ємних предметів, до яких належать і кулінарні витвори. Вони нагрівають їжу як зовні, так і всередині.

Що ще дає інфрачервоний тепловий міст?

  • Швидке та ефективне нагрівання їжі
  • Рівномірний розподіл тепла по всьому об’єму продукту
  • Безпечність для навколишнього середовища
  • Можливість гріти кілька страв водночас

Де встановити професійний тепловий міст?

Підтримати їжу в гарячому стані, розігріти вже охололу, довести страву до готовності або просто нагріти тарілки для подачі – все це може тепловий міст. Подібний пристрій буде доречним на кухні у зоні видачі, а також у зонах буфетного обслуговування, де його можна побачити разом зі шведськими стійками, диспенсерами для мюслів та соків і т. д. Тут його місце – на роздатковому столі з гарячими стравами.

Один і той самий міст може підігрівати найрізноманітнішу продукцію:

  • Другі страви
  • Гарніри
  • Перші страви
  • Теплі салати
  • Випічку
  • Напої (чай, каву)

Можна купити професійний міст тепловий та розташувати його в комплексі з іншим обладнанням для підігріву – чафіндішами, тепловими поверхнями, електрокип’ятильниками. Так вдасться забезпечити рівномірне прогрівання продуктів та готових страв, а диверсифікація джерел енергії дозволить оптимізувати робочий процес та забезпечити гнучкість. Тепловий міст економно використовує електроенергію, коли вона є; чафіндіш з пальником працює, навіть коли її немає.

Інтернет-магазин Євромаркет пропонує професійні теплові мости купити в Україні з доставкою у Київ, Дніпро, Львів, Чернігів, Полтаву, Запоріжжя, Житомир, Рівне, Івано-Франківськ, Вінницю, Кривий Ріг, Харків, Чернівці, Луцьк, Одесу, Тернопіль, Хмельницький, Черкаси, Кропивницький та інші міста “Новою поштою” або “Делівері”. Також забрати замовлені товари можна у наших магазинах в Ужгороді та Мукачеві.

➤ Яка потужність теплового моста?

Електрична потужність промислового теплового моста складає 0,7-1,75 кВт і зростає залежно від розміру моделі. 

➤ До якої температури тепловий міст підігріває страви?

У теплових мостів GGM Gastro робоча температура становить 60°C. Контактні поверхні не перегріваються, що зменшує ризик опіків. 

➤ Скільки коштують теплові мости?

Якщо вас цікавить промисловий тепловий міст ціна його в інтернет-магазині Євромаркет – від 11 761 до 23 001 грн. 

➤ Які терміни поставки обладнання під замовлення?

Від 1 тижня до 2-3 місяців. Щоб уточнити термін доставки, зверніться до менеджерів нашого інтернет-магазину за телефонами, вказаними вгорі сторінки. 
Вгору
,