У зв'язку з воєнним станом актуальну ціну та наявність товарів прохання уточнювати у менеджерів

Укр
UAH
  • EUR
  • USD
Додайте товари для порівняння
Додайте товари до списку бажань
0
Мій кошик

Плити з електричним підключенням

Сортування:
за популярністю спочатку дешевше за назвою

Професійні електроплити для кафе, їдалень та ресторанів

професійні електроплитиВитривалість та безпека — це ті речі, за які цінують професійні електричні плити. Подібна плита не ускладнить перепланування кухні, а якщо йдеться про атмосферу в приміщенні, купити електроплиту професійну буде правильним рішенням, оскільки її нагрівальні поверхні під час роботи не виділяють шкідливих продуктів згоряння.

Конструкція та характеристики промислових електроплит

Робота подібного обладнання ґрунтується на виділенні тепла при проходженні струму через резистивний елемент на поверхні плити. Струм надходить на ТЕН та розігріває його. Розжарений ТЕН віддає своє тепло робочій поверхні, а та, своєю чергою — посуду. На відміну від газових плит, посуд встановлюється не на решітку, а безпосередньо на робочу поверхню (конфорки). Професійні електроплити мають товсті чавунні конфорки, стійкі до будь-яких механічних впливів (ударів, подряпин) та більшості хімічних речовин. ТЕНи в такому разі поміщені в чавунний корпус. Склокерамічними поверхнями обладнують тільки комерційні індукційні плити, але таке устаткування працює геть за іншим принципом.

Управлятися конфорки можуть за допомогою перемикачів, регуляторів потужності або термостатів. Іноді присутні сигнальні лампи, які показують, ввімкнена та або інша конфорка чи ні.

Електро плити професійні купити які ми пропонуємо в інтернет-магазині “Євромаркет” мають потужність від 6 кВт (найменші двоконфорочні моделі) до 23 кВт (шестиконфорочні).

Встановлюються такі агрегати на підлогу та можуть бути виконані у кількох варіантах:

  • З духовкою
  • З відкритою базою
  • З нейтральною шафою
  • З духовкою та нейтральною шафою

Діапазон регулювання температури духовки у плит одного з українських виробників — 100-300°C. Електричні духові шафи мають верхні та нижні ТЕНи, потужність яких може регулюватися окремо. Одночасне нагрівання зверху та знизу забезпечує рівномірніше запікання, ніж у газових духовках.

Переваги комерційних електричних плит

промислові електроплитиПромислові електроплити більші за розміром та потужніші за домашні, оскільки розроблені для інтенсивної експлуатації впродовж усього дня та приготування великої кількості їжі. Вони виконують ті самі операції з термообробки, що й газові аналоги: варіння, смаження, припускання, тушкування, пасерування, за наявності духовки — запікання.

Електрична плита може мати декілька зон нагрівання або одну суцільну варильну поверхню. Скажімо, на цільній робочій поверхні розміром 60х50 см допускається розміщення посуду дуже великого діаметра, ваги та об’єму. І з плитою від цього нічого не трапиться, адже як база, так і варильні поверхні виготовлені з добротного металу (нержавіючої сталі та чавуну). За плоскими поверхнями електроплити простіше доглядати, а також по них легше пересувати важкий посуд. Через це ними часто обладнують їдальні шкіл, заводів і т. д. Вони цілком підійдуть також для кафе, ресторану чи для піцерії. На таких плитах можна готувати у посуді будь-якого розміру і з будь-якого жаростійкого матеріалу.

Електрична плита стабільно тримає температуру, що зручно при тривалому готуванні.

Крім того, теплове обладнання на електриці — очевидне рішення, якщо до закладу не проведений газопровід. Набагато зручніше купити плиту електричну професійну, ніж постійно підвозити газові балони, які можуть спорожніти у найбільш невідповідний момент.

Відсутність відкритого полум’я — великий плюс такої плитки з точки зору пожежної безпеки. Від неї не займеться випадково залишений рушник, в повітря не потрапляють продукти згоряння газу, а кисень в приміщенні не випалюється. Небезпека витоку газу, звісно ж, нульова. З електроплитами не потрібно встановлювати такі потужні витяжки, як з газовими, що дозволяє заощадити кошти.

Крім того, якщо на кухні є кілька відповідних розеток, плиту на електриці легко перемістити, на відміну від підключеної до газопроводу.

Мінуси електроплит

Втім, у процесі експлуатації доведеться зіткнутися з таким нюансом роботи електричних плит, як повільне нагрівання і таке ж охолодження. Щоб зупинити кипіння каструлі з молоком на електричній плиті, гарячий посуд необхідно терміново з неї зняти, тому що навіть після вимкнення плити чавунні конфорки ще довго залишаються гарячими та продовжують віддавати тепло. А після її ввімкнення час розігріву до температури 360...380°C наближається до 30 хвилин. Отож на електричних плитах страви готуються повільніше, ніж на газових чи індукційних.

Купити електро плиту промислову коштує не так дешево, як газову. При цьому прилади з чавунними конфорками не можна назвати енергоефективними.

Комерційні електроплити зі ступеневим регулюванням часто мають вузький діапазон вибору потужності та температури: якщо у моделі можна виставити потужність конфорок тільки на 25, 50 або 100%, ви не поставите її на 40 чи 70%.

Професійна електроплита вимагає мережі 380 (400) В. Для правильного її підключення доведеться запросити електрика. Необхідно провести заземлення та підключити пристрій захисного відключення струму у ланцюг живлення плити. Важлива надійна проводка, яка буде здатна витримати значні навантаження. І ще, якщо електроенергію відключать, така плита не працюватиме. Витримати її спроможеться не кожен генератор.

Та, зрештою, вибір за вами. Якщо ви вирішите купити електроплиту професійну, наші менеджери порадять обладнання, яке найкраще відповідатиме потребам вашого закладу.

В інтернет-магазині “Євромаркет” можна промислову електроплиту купити з доставкою у Київ, Івано-Франківськ, Львів, Тернопіль, Луцьк, Рівне, Вінницю, Чернівці, Хмельницький, Житомир, Чернігів, Черкаси, Одесу, Кропивницький, Харків, Дніпро та будь-яке інше місто України службами “Нова Пошта” або “Delivery”.

Вгору
,