У зв'язку з воєнним станом актуальну ціну та наявність товарів прохання уточнювати у менеджерів

Укр
UAH
  • EUR
  • USD
Додайте товари для порівняння
Додайте товари до списку бажань
0
Мій кошик

Сітки для піци

Сортування:
за популярністю спочатку дешевше за назвою

Професійні сітки для піци

Випікання піци на сітці забезпечує циркуляцію повітря під нижнім краєм заготовки. Завдяки цьому піца швидше печеться та отримує хрумку золотаву скоринку. Ми особливо радимо купити професійну сітку для піци, якщо у закладі працюють піцайоло-початківці, адже її використання великою мірою полегшує приготування культової італійської страви.

Форми для піци: характеристики та переваги 

Професійні сітки для піциПрофесійні сітки для піци виготовляються з металу – харчового алюмінію, а також з нержавіючої сталі та анодованого алюмінію. Вони мають вигляд плоских круглих дисків з суцільними бортами та поверхнею з безліччю ромбічних отворів, що нагадують сито.

Алюмінієва сітка важить 100-200 грамів, тобто не набагато більше, ніж нічого. На алюмінії, який чудово проводить тепло та швидко нагрівається, піца печеться швидше, ніж на будь-якому іншому матеріалі.

Сітки доступні в різних діаметрах, залежно від того, якого розміру піцу випікає заклад:

  • 30 см
  • 33 см
  • 35 см
  • 40 см
  • 50 см
  • 55 см

Такого роду перфорована форма легко відділяється від готової піци, не прилипає, швидко остигає, запросто відмивається і вже через кілька хвилин знову готова до завантаження у піч. Недорога професійна сітка для піци витримує інтенсивну експлуатацію та високу температуру до +350°C.

Подібні сітки здатні слугувати основою не лише для піци, а й для інших виробів з тіста круглої форми.

Перевага сітки для піци полягає ще й у тому, що вона править за додатковий прошарок між тістом та подом печі, який може бути надто гарячим, і запобігає обвугленню нижньої частини піци. Також заготовки на сітці простіше завантажувати у піч, і за її допомогою можна навчитися робити основи ідеально круглої форми – це помічна опція для кухарів, які поки що тільки відточують майстерність у приготуванні піци. 

Як користуватися сіткою для піци?

Перед першим використанням сітку рекомендується добре розжарити. Надалі заготовка викладається на сітку для піци та поміщається у піч за допомогою лопати. Щоб відділити готову піцу від сітки, її знов-таки достатньо підняти на лопату.

професійна сітка для піциДеякі піцайоло, починаючи випікати піцу безпосередньо на поді, підкладають під неї алюмінієву сітку, коли вона трохи підрум’яниться. Так роблять, щоб припинити приготування дна піци та дати всьому коржу добре пропектися, перш ніж виймати його з печі.

Цей спосіб зазвичай використовують, коли під печі ще надто гарячий. Коли температура дна печі знижується, сітка вже не знадобиться, якщо тільки піцу не випікатимуть в іншій зоні робочої камери, яка раніше була порожньою.

За допомогою алюмінієвої сітки можна реалізувати комбіноване приготування піци. У цьому алгоритмі дій спочатку повністю або частково запікається саме тісто без начинки, а пізніше додається начинка й інші інгредієнти та відбувається остаточне приготування.

Як краще випікати піцу: на сітці чи на камені?

Варіантів, як пекти піцу в печі, є кілька:

  • Викладати заготовку безпосередньо на камінь
  • Купити професійну сітку для піци і випікати на ній
  • Комбінувати обидва способи

Багато хто стверджує, що у піци на камені смак виходить значно кращий, навіть якщо це шамотний камінь на дні камери звичайної електричної печі – а що вже казати про піч на дровах. Проте це не означає, що для піцерії, яка себе поважає, сітка буде зайвою. Вона незамінна, якщо піца готується у два етапи, або коли піч надто розпечена, оскільки металевий екран захищає від підгоряння основи. Також сіткою можна скористатися, коли доводиться одночасно готувати вироби, які вимагають різної температури випікання. І коли вже потрібна професійна сітка для піци ціна подібного аксесуару недорога і точно не проб’є діру в бюджеті.

Кругла форма для піци, властиво, є аналогом перфорованого дека. Вона дозволяє швидше та рівномірніше випікати тісто та робить його більш хрустким. А покращений доступ повітря до дна заготовки сприяє активізації дріжджів, що робить основу для піци більш пухкою. Хрустка скоринка і м’яке осердя – неперевершене поєднання текстур, чи не так?

Інтернет-магазин Євромаркет пропонує купити професійну сітку для піци в Україні. У наявності є круглі сітки BERG різних діаметрів. Можлива доставка у Київ, Дніпро, Полтаву, Запоріжжя, Чернігів, Львів, Житомир, Рівне, Івано-Франківськ, Чернівці, Вінницю, Кривий Ріг, Харків, Тернопіль, Луцьк, Одесу, Кропивницький, Хмельницький, Черкаси та інші міста “Новою поштою” або “Делівері”. На нашому сайті ви знайдете великий вибір обладнання для кафе, для ресторану та для закладів громадського харчування в цілому. Також забрати замовлені товари можна у наших магазинах в Ужгороді та Мукачеві.

➤ Скільки коштує сітка для піци?

Вартість сіток для піци в інтернет-магазині "Євромаркет":

Товар Ціна
Сітка для піци 25 см Winco 150 грн
Сітка для піци 30 см BERG 181 грн
Сітка для піци 33 см BERG 207 грн
Сітка для піци 35 см BERG 224 грн

Сітка для піци 40 см BERG

259 грн
Сітка для піци 50 см BERG 345 грн
Сітка для піци 55 см BERG 362 грн

➤ Який матеріал кращий для сітки для піци?

Сітки з алюмінію найбільш зручні та практичні. Ними можна користуватися не тільки для випікання піци, але й під час заморожування та розстоювання заготовок. Невелика вага та здатність швидко вистигати ще більше спрощують роботу: їх легко переносити та складати, а через кілька хвилин після виймання вони готові до повторного завантаження в піч. 

➤ Чому сітки на піцу перфоровані?

Перфорація поліпшує циркуляцію повітря біля нижнього краю тіста, дозволяючи отримувати ніжну текстуру основи, сприяючи рівномірному обсмажуванню та запобігаючи пригоранню. 

➤ Чи потрібно змащувати форми для піци?

Так, якщо вони не антипригарні. Перед випіканням піци поверхню сітки краще змастити невеликою кількістю олії. Деякі виробники рекомендують перед першим використанням запекти сітку для піци з олією. 

Вгору
,