Ресторан - це підприємство громадського харчування з широким асортиментом страв і напоїв, розраховане на одночасне обслуговування від 50 до 200 чоловік. Відмінними рисами є висока культура обслуговування, складні страви і можливу наявність розважальних програм.

На сучасному ринку громадського харчування ресторани не тільки представляють страви різних кухонь світу (італійська, китайська, японська тощо), але і роблять акцент на одному продукті (м'ясні та рибні ресторани) або способі життя, який передбачає певну концепцію харчування (вегетаріанські та кошерні ресторани).

Головні складові успіху ресторану - грамотно складене меню, якісні продукти, продуманий інтер'єр і кваліфікований обслуговуючий персонал. Ресторан повинен відрізнятися від безлічі інших, адже кількість конкуруючих закладів дуже велике. Цікавий дизайн приверне нових відвідувачів, а підвищити популярність допоможуть спеціальні акції (наприклад, безкоштовний десерт при замовленні певного блюда або три напою за ціною двох), сезонні зміни в меню і програми лояльності
 

При  проектуванні ресторану  повного циклу необхідно обладнати заготівельні (м'ясний, рибний і овочевий), доготовочні (гарячий і холодний) і допоміжні (приміщення для миття столового посуду та інвентарю, складська зона і різні підсобні приміщення) цеху.

Такий набір приміщень продиктований необхідністю суворого дотримання санітарних норм і правил, що включають поділ сировини і готової продукції, а також відділення чистого інвентарю від використаного.

Устаткування для ресторану  підбирається з урахуванням формату закладу, особливостей приготування страв, розміру приміщення і кількості посадочних місць. Необхідно врахувати, що приготування і порціонування страв може здійснюватися не тільки в виробничих цехах, а й в головному залі, на очах у відвідувачів. Тому обладнання повинно бути не тільки якісним, надійним і потужним, але і естетичним.

Наші послуги з проектування ресторанів:

  • технологічне проектування основних та допоміжних приміщень;

  • підбір та встановлення обладнання;

  • підбір та поставка столового посуду, приладів, барного скла;

  • навчання персоналу роботі з обладнанням;

  • виготовлення обладнання за індивідуальним проектом.