У зв'язку з воєнним станом актуальну ціну та наявність товарів прохання уточнювати у менеджерів

Укр
UAH
  • EUR
  • USD
Додайте товари для порівняння
Додайте товари до списку бажань
0
Мій кошик

М'ясорубки професійні

Сортування:
за популярністю спочатку дешевше за назвою

Професійні м’ясорубки для кафе та ресторанів

М'ясорубки зустрічаються на кожній кухні, і професійна кухня — точно не виняток. Уже в середині минулого століття були винайдені професійні м'ясорубки, які значно спростили роботу кухарів. За їх допомогою можна легко виготовити фарш будь-якої консистенції, перемолоти м'ясо і рибу, набити ковбаси та приготувати безліч смачних страв — від котлет до лазаньї. 

Чим відрізняється професійна м'ясорубка від побутової?

Оскільки роботи на кухні ресторану набагато більше, ніж на звичайній кухні, всі професійні м'ясорубки електричні. Вони мають велику потужність, працюють швидше, а корпус і деталі зроблені з міцних та гігієнічних матеріалів. Такі м'ясорубки спроможні довго працювати без зупинки при високому навантаженні, що дозволяє кухарям обслуговувати клієнтів максимально оперативно. Всі комерційні м'ясорубки мають корпус або зі сталі, або з нержавійки, що додатково захищає внутрішні деталі пристрою. 

Подібне обладнання призначене для швидкої та безпечної переробки м’яса у фарш. Продуктивність професійних м’ясорубок значно вища, ніж у домашніх, і складає 100-600 кг/год, а у промислових агрегатів рахунок іде на тисячі кілограмів за годину. Невеликі пристрої підключаються до 220 В, більш потужні — до 380 В. Деякі моделі постачаються з двома варіантами підключення.

Якщо говорити про конструкцію пристроїв, у ній можна виділити три модулі: професійна м'ясорубка

  • Силовий привід

  • Блок управління

  • Ріжучий вузол

До ключових елементів механізму належать:

  • Електродвигун

  • Спіральний шнековий вал

  • Ножі

  • Решітки

  • Стопорне кільце

  • Лоток для завантаження продукту

  • Штовхач

Навіть маленькі професійні електром’ясорубки за розміром значно більші, ніж побутові. У закладах харчування використовують переважно моделі, які встановлюються настільно. Стаціонарні призначені для м’ясних цехів.

Види професійних м’ясорубок

унгер, напівунгер, ентерпрайзОб’єми і типи м’яса, з якими працюють професіонали, сильно коливаються залежно від сфери. У ресторані, який постачають відбірним свіжим м’ясом, знадобляться одні потужності, а в м’ясному магазині, куди привозять цілі туші, які на місці розбирають — геть інші. Одну кількість порцій потрібно приготувати у затишному сімейному кафе, іншу — у шкільній або заводській їдальні. Тому промислові м’ясорубки мають неоднакове оснащення і різну стійкість до навантажень. У першу чергу це стосується ріжучого вузла і двигуна. Електром’ясорубки можуть бути оснащені однією з трьох систем ножів: 

  • Ентерпрайз (enterprise). Система з одного одностороннього ножа, шнека та решітки, знайома більшості користувачів за побутовими приладами. На професійному рівні вона також використовується. М’ясорубки ентерпрайз розроблені для перемелювання свіжого (не замороженого) м’яса без жил та кісток. Якщо заклад невеликий і працює з високоякісною сировиною, вони підійдуть. Такі агрегати бувають доволі продуктивні, але коштують значно дешевше порівняно з м’ясорубками з розширеними системами ножів. Втім, м’ясо потрібно буде ретельно готувати до подрібнення, видаляючи всі жили та плівки. До того ж із такою м’ясорубкою неможливо отримати фарш дрібного помелу з першого разу.

  • Напівунгер. У комплект входять двосторонній та підрізний ніж, шнек і решітка. Ця конструкція здатна вже впоратися з більш серйозними завданнями. Для великого завантаженого закладу харчування це оптимальний вибір. М’ясорубки ½ унгер значно продуктивніші, розраховані практично на промислове навантаження та менш вимогливі до якості сировини порівняно з ентерпрайз. При цьому якість обробки м’яса зростає.

  • Унгер (unger). Комплектація повного унгера складається з підрізного ножа, двох двосторонніх ножів, двох решіток і шнека. Якщо вам потрібна промислова м’ясорубка, яка перемеле все (або майже все), тоді обирайте повний унгер. Подібну техніку часто купують м’ясники. М’ясорубка повний унгер впорається з перемелюванням будь-якого виду м’яса чи субпродуктів і з першого разу дозволить отримати бездоганно гомогенний фарш, який підійде, наприклад, для наповнення ковбас. Система ножів total unger створює велике навантаження на інші вузли м’ясорубки та вимагає більш потужного двигуна й ефективнішого охолодження, тому агрегати з таким набором ножів вартують дорожче.

Одна з опцій, яка часто присутня у професійних м’ясорубок, хоча й не у всіх — реверс. Завдяки кнопці реверсу двигун може дати задній хід, якщо шнек заблокувала кістка або жила, що намоталася. Маса повернеться у приймальний лоток, тож проблему можна буде усунути і продовжити роботу, не розбираючи ріжучий вузол.

Для переробки замороженого м’яса, жиру чи субпродуктів, які на момент завантаження досі мають температуру нижче нуля, знадобиться купити професійні м’ясорубки вовчки. Це універсальні та всеїдні апарати безперервної дії, які встановлюють на м’ясокомбінатах. Вони без проблем перемелюють блоки заморожених м’ясопродуктів. Вовчки відрізняє великий коробкоподібний корпус та підлогове встановлення. Вони мають потужні мотори та завжди комплектуються повним унгером. 

Як вибрати професійну м'ясорубку?

Перш за все, вибирати м'ясорубку варто тільки після оцінки обсягу передбачуваних робіт. Якщо у вас невеликий ресторан, де страви з фаршу не користуються популярністю, то купувати м'ясорубку з повним унгером просто немає сенсу. Вона буде простоювати, при цьому ви значно переплатите. І навпаки, якщо передбачається багато роботи, не варто з міркувань “економії” купувати м'ясорубку, розраховану на невелику продуктивність. Від значних навантажень вона швидко вийде з ладу, і вчергове справдиться народна приказка про скупих. Коли потрібна м’ясорубка промислова ціна, безперечно, важлива, але це не єдиний критерій.

Зверніть увагу на якість ножів та інших деталей ріжучого механізму. Ножі з нержавіючої сталі служитимуть довше, ніж чавунні. Консистенція фаршу залежить від діаметру отворів решітки: що менші отвори і що їх більше, то тонший помел. Надійні м’ясорубки мають систему охолодження двигуна, яка вбереже мотор від перегрівання при інтенсивній роботі.

Вибирайте м'ясорубку, виходячи також з додаткових насадок, які на неї встановлюються (деякі моделі можуть комплектуватися насадками для набивання ковбас), і в залежності від жорсткості м'яса орієнтуйтеся на потрібну потужність.

Промислова м'ясорубка

У магазині Євромаркет ви можете купити електром'ясорубку професійну для кафе чи ресторану з доставкою у Київ, Львів, Дніпро, Хмельницький, Одесу, Луцьк, Івано-Франківськ, Вінницю, Чернівці, Кропивницький, Тернопіль, Запоріжжя, Чернігів, Полтаву, Харків, Черкаси, Кривий Ріг, Житомир, Рівне та будь-яке інше місто України. Ми пропонуємо великий вибір моделей, які здатні впоратися з великими обсягами робіт. Якщо ви не знаєте, яка м'ясорубка вам потрібна, зателефонуйте нам за допомогою у виборі і додатковою консультацією. На нашому сайті ви знайдете також інше електромеханічне обладнання для закладу: слайсери, міксери, преси для гамбургерів, овочерізки, куттери, сиротерки. Обирайте, що вам потрібно.

Вгору
,