Індукційні плити отримують все більше поширення на побутовій та професійній кухні. Вся справа в її перевагах, які роблять її дійсно найкращим вибором для кухні. Більшість переваг виходять якраз таки з незвичайного принципу дії.

Так, в індукційних плитах нагрівається не сама поверхня, а безпосередньо посуд. Це відбувається завдякиВнутрішності індукційної плити індукційній котушці, в якій під дією струму створюється електромагнетизм. Він і впливає на металевий посуд, змушуючи її нагріватися.

Переваги індукційної плити:

  • Швидкість готування. Приготування страв на індукційній плиті відбувається значно швидше, так як нагрівається безпосередньо посуд, а не для варочна поверхня.
  • ККД. У індукційної плити значно вище ККД, ніж у газової, або звичайної електричної плити.
  • Безпека. Така плита працює не те що без відкритого вогню, а й навіть не нагрівається. Це дуже позитивний факт, навіть на професійній кухні.
  • Зручність. Індукційні плити прості в управлінні, легко миються і не мають будь-яких рухомих частин, як, наприклад, газові.

Незважаючи на всі переваги, є у індукційної плити і недоліки. Для її роботи треба використовувати спеціальний посуд, яка повинна мати спеціальний знак. Ще перевірити посуд на придатність можна за допомогою звичайного магніту. Якщо він тримається на дні, то посуд підійде.

На сьогоднішній день існує великий вибір індукційних плит, для закладів будь-якого розміру, щоб вибрати відповідну вам, завжди можна звернутися до нас.

Індукційна плита на професійній кухні